Trupa lui Claudiu Niculescu a plecat acum zece zile la Bansko (Bulgaria), în al doilea cantonament al verii, dar deja se întrezărea formula de echipă care va ataca promovarea în Superligă. Ceea ce anticipam a prins contur în primele trei meciuri amicale anunțate înaintea stagiului bulgar.

Am spus trei meciuri amicale, deși sâmbătă a fost susținută o verificare în compania unei formații nigeriene care poate fi însă mai puțin pusă la socoteală. Sunt pline de tineri jucători africani, în unele locuri apar și sud-americani, stațiunile europene care găzduiesc meciuri amicale vara, jucători care de regulă speră în cel mai bun caz să prindă un contract în vreun eșalon inferior. Cu excepția lui Kouadio, în acel meci au evoluat numai jucători români tineri și care, deocamdată, nu par a se număra printre soluțiile pentru locurile rezervate jucătorilor născuți în 2002 și 2004.

Trecem repede de postul de portar, unde doar Brânză poate primi trecere pentru Liga a II-a, dar sunt cunoscute eforturile pe care le face conducerea clubului pentru cooptarea unui portar care să fie titular la începerea Ligii a II-a, programată pe 6 august.

Pentru cele două posturi de fundaș central sunt în discuție trei jucători, Tincu, Plămadă, și Lică, fiecare dintre ei jucând, în ordinea menționată, câte 90 de minute în cele trei meciuri amicale, rezerva intrând în minutul 46. Pe postul de fundaș stânga, rezervat la echipa ieșeană unui jucător născut în 2002, prima variantă pare a fi Finică (împrumutat recent de la Rapid București), secondat de Ciaun și Ștefanovici, în timp ce, pe dreapta, Martac pare a fi în câștig față de Kouadio.

În fața liniei de fundași, Vașvari, noul căpitan, poate fi sigur de locul său, urmând să facă pereche ori cu F. Cristea, ori cu Marchioni, deși în discuție se poate amesteca și Fică, iar în unele situații ar putea apărea și Tincu.

Mijlocaș dreapta va fi probabil un jucător născut în 2004, pe lângă Pelivan fiind aduși Dumitru și Anton. În stânga pot juca Hunte și Karachanakov (autor a două goluri în cele trei amicale), deși în al treilea amical au fost amândoi titulari, cu mențiunea că Hunte fusese menajat în cea de-a doua verificare. Rămâne un post de mijlocaș central ofensiv care să joace în spatele atacantului sau un al doilea atacant. Plokhotniuk (cu trei goluri la activ la Bansko) n-a fost titular până acum, ceea ce ar putea însemna că Niculescu ar putea apela la cinci mijlocași, dar situația s-a cam complicat după accidentarea, duminică, a atacantului polonez Tomczyk, ce părea și el sigur de un post de titular.

Ultimul amical de la Bansko, prevăzut pentru miercuri, cu Sabah FK, locul 5 în prima ligă din Azerbaidjan, ar mai putea aduce un plus de clarificări, deși formula de echipă a lui Niculescu este tot mai previzibilă.

Citiți și: Suzuki domină clasamentul privind satisfacția clienților din Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *