Cel mai de seamă invitat la manifestarea pe care Primăria Iaşi o organizează luni, de la ora 17:00, la Teatrul Luceafărul, va fi însuşi Nicu Bănicioiu, ministrul Sportului şi Tineretului. Prezenţa d-sale este dată ca sigură în acest moment şi probabil cu acest prilej va anunţa şi cum va colabora cu ieşeanul Vasile Câtea. Deocamdată se pare că încă sunt luate două variante în calcul pentru primul campion naţional al boxului profesionist românesc, secretar de stat sau consilier personal al ministrului, dar şanse mai mari sunt pentru cea de-a doua să fie anunţată cu prilejul premierii celor mai buni sportivi ieşeni.

Dar Bănicioiu nu va fi singura surpriză plăcută oferită de organizatori, care s-au străduit să aducă la Iaşi cât mai mulţi dintre sportivii ce vor fi sărbătoriţi. Cei mai buni dintre ei se pregătesc departe de Iaşi, însă puşcaşul Alin Moldoveanu, primul campion olimpic al Iaşului, are deja biletele de avion asigurate de omul de afaceri Maricel Popa, preşedintele CS Omega-Tehnoton. Din păcate, canotoarea Irina Dorneanu, în ciuda eforturilor, nu poate părăsi sub nici o formă cantonamentul lotului naţional, cum nici atleta Angela Moroşanu nu poate fi adusă din Turcia, acolo unde se pregăteşte alături de antrenorul său, Dorinel Ursachi.

Dar abia aştept să vedem ce ne va anunţa ministrul Bănicioiu şi iată încă un motiv pentru care merită să ocupăm un scaun la Teatrul Luceafărul cu speranţa că şi „momentele artistice” pregătite de organizatori în pauzele de premiere vor fi la înălţime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *