Meci foarte important sâmbătă pentru ambele combatante, în etapa a II-a a play-out-ului Superligii. Pentru gazdele de la FC Botoșani căpăta chiar valențe vitale, însă și Poli Iași căuta victoria pentru un plus de liniște la început de play-out, atitudinea fiind cea care avea să facă diferența într-un astfel de joc.

N-ați învățat nimic, indolenților! FC Botoșani – Poli Iași 2-1 (0-1)

FC Botoșani (antrenor Bogdan Andone): Ducan – D. Benzar, Miron (căpitan), Sadiku, Țigănașu – David (’46 Mitrov), I. Filip, Dican – Florescu (’61 Mouaddib), Lopez (’78 Margiotta), Ofosu (’84 Aldair);

Poli Iași (antrenor Leo Grozavu): Lung jr. (căpitan) – Martac (’46 Todoroski), Fl. Ilie, Samayoa, Ștefanovici (’61 Mihai) – Marchioni, Bordeianu (’70 Saghiri) – Allanzinho, Roman (’82 Kabran), Bettaieb – Buș (’61 Ispas);

Arbitri: Viorel Flueran – Florin Neacșu, Alexandru Filip.

Joc încâlcit de ambele părți la început, multe mingi lungi, puține pase pe jos, prima care s-a întâlnit cât de cât cu fotbalul fiind FC Botoșani, cu două incursiuni pe stânga. Martac a fost depășit ușor de Ofosu în minutul 7, Fl. Ilie a încercat să intervină decisiv, dar poziționarea greșită nu i-a permis să respingă în afara careului, ci doar până la cel mai apropiat adversar, David, dar șutul acestuia, din întoarcere, a fost respins de Lung jr.! Același Ofosu s-a infiltrat încă o dată, a pasat spre Lopez în centrul careului, dar Fl. Ilie și-a calculat bine pașii și a respins în corner!

Multe pase simple greșite, presing inexistent poate și din cauza căldurii, respingeri anapoda, la una dintre ele Florescu având mingea pe stângul la marginea careului, dar până să se decidă cum să continue a fost deposedat de Bordeianu, care l-a pus în cursă pe Bettaieb pe stânga. Atacantul a plecat din propria jumătate de teren, talonat de Sadiku, a intrat în careu și a pasat înapoi spre Roman. Decarul ieșean n-a stat deloc pe gânduri și de la 14 metri a șutat cu stângul, mingea a fost „ștearsă” de unul din cei patru adversari disperați s-o blocheze, dar s-a dus țintită la colțul scurt pentru a modifica tabela în minutul 26: 0-1!

Driblingurile și ruperile de ritm ale lui Ofosu n-au fost suficiente pentru ca FC Botoșani să se apropie de poarta lui Lung jr., în schimb, în minutul 42, la cornerul executat de D. Benzar, Miron a reluat de la 7 metri cu capul pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă! În minutul 44, Ofosu a pornit lipit de tușa stângă o cursă ca la atletism peste garduri, colegii săi n-au prea ținut pasul cu el, așa că a fost ajuns din urmă de Allanzinho, cel pe care îl depășise cu doar câteva secunde în urmă, și a fost deposedat! Poli a avut ultimul cuvânt al reprizei, dar șutul lui Buș de la 8 metri a fost blocat de Sadiku!

FC Botoșani a atacat de cum a revenit de la vestiare, dar în minutul 52 Buș a recuperat mingea la centrul terenului, Allanzinho l-a angajat central pe Bettaieb, care de la 17 metri a șutat cu dreptul, cu exteriorul, la colțul scurt, dar n-a pus suficient efect și balonul s-a scurs pe lângă poartă. Florescu a profitat în minutul 55 de poziționarea greșită a lui Todoroski, cu măcar un pas în spatele colegilor săi fundași, a scăpat singur, dar a șutat pe lângă poartă dintr-o bună poziție! 

Minutul 68 a adus egalarea la o fază care nu anunța mare lucru: Samayoa a respins anapoda, mingea a ajuns la Dican, la 15 metri, care a țintit cu multă precizie colțul lung, printre Fl. Ilie (care s-a întors cu spatele) și stoperul guatemalez: 1-1! Ca și în prima repriză, Fl. Ilie s-a revanșat cumva, blocând de această dată șutul lui Mitrov, de la marginea careului! N-a mai avut nimeni ce face în minutul 75 la o altă nepermisă gafă în lanț! Ofosu a centrat de pe stânga, Mouaddib a reluat spre poartă, dar Samayoa a respins. Todoroski a degajat greșit, așa că a venit o nouă centrare marca Țigănașu, Fl. Ilie a ratat intervenția cu capul, Mouaddib a ratat și el întâlnirea cu balonul, dar a venit din spate, nemarcat, Lopez, care a împins balonul în plasă de sub privirea lui Samayoa: 2-1! 

Poli Iași a abordat fără Roman ultima parte a disputei, iar Marchioni a executat bine în minutul 88 o lovitură liberă de la 18 metri, Ducan a respins în față, dar I. Filip, singur printre Fl. Ilie, Todoroski și Bettaieb, a reușit el să ajungă primul la balon și l-a trimis în corner la ultima fază notabilă a meciului!

Poli Iași a rămas cu 17 puncte în clasament (la egalitate cu FC Voluntari) și începe să tremure pentru că mai are doar trei puncte avans față de „lanterna” FC Botoșani. Între ele mai sunt doar FC Universitatea Craiova (16 puncte), care joacă duminică acasă cu Oțelul Galați, și Dinamo (15 puncte), care închide luni etapa pe propriul teren cu Petrolul Ploiești.

Din păcate, Poli Iași n-a învățat nimic din „greșelile trecutului”, așa cum spera Grozavu. Și la precedentul meci de la Botoșani a condus cu 1-0, dar a pierdut cu 1-2, în minutele de prelungire, caracterizate de aceeași păguboasă indolență care ne-a fost și sâmbătă servită însă ca pe o lecție temeinic învățată!

Sursa foto: FC Botoșani.

Citiți și: Noi detalii despre Hyundai Tucson facelift!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *