Trupa lui Leo Grozavu revine sâmbătă în play-out-ul Superligii de fotbal după pauza de două săptămâni în care la putere au fost echipele naționale. Va juca de la ora 15:45, în deplasare, cu FC Botoșani, în etapa a II-a, un meci poate nu vital, poate nu capital, poate nu chiar decisiv, poate nu derby dacă Grozavu nu-l consideră demn de un asemenea statut. Să-i spună oricum va vrea atât el, cât și jucătorii, cât și conducerea clubului, numai să se întoarcă acasă cu puncte, așa cum a promis stoperul Florin Ilie, cel care și-a însoțit antrenorul la conferința de presă organizată joi în Copou.

Ambii reprezentanți ai formației ieșene au vorbit despre importanța disputei, au pus pe tapet cât de bine s-au pregătit jucătorii în această scurtă perioadă de pauză competițională, dar mesajul lor n-a depășit nivelul unor șabloane. Sigur că nu la conferințele de presă se câștigă meciurile și punctele, dar, chiar și cu două zile înaintea jocului, intensitatea mesajului ar putea să atingă unele note mult mai apropiate de importanța disputei.

„Meci foarte important pentru noi, de la care vrem maximum, să aducem puncte. Trebuie să fim inteligenți, curajoși și să venim la Iași cu toate punctele. Sunt sigur că echipa va arăta bine. Ne-am pregătit bine, atmosfera este bună, este un moment 0 pentru noi”, a declarat Florin Ilie.

Grozavu a menționat că meciul cu FC Botoșani este important, dar că nu întrunește atributele pentru a fi catalogat drept derby, acest statut potrivindu-se jocurilor dintre echipele fruntașe, nu dintre cele care țintesc evitarea retrogradării. Poli ocupă cu 17 puncte locul 6 în play-out, ultimul scutit de emoții, în timp ce FC Botoșani este ultima, a zecea, cu 11 puncte. În sezonul regulat, în Copou a fost remiză, 1-1, iar în retur FC Botoșani s-a impus cu 2-1 în minutele de prelungire.

„Sper ca jucătorii să fi înțeles în aceste două săptămâni momentul pe care-l traversăm. Ne dorim să fi învățat din greșeli, deoarece sunt și acum convins că nu trebuia să pierdem ultimul meci susținut la Botoșani. Am avut jocul la dispoziție, dar câteva nesincronizări au făcut diferența. Îmi doresc ca arbitrajul să fie echidistant”, a precizat Leo Grozavu.

Poli Iași a avut patru jucători la loturile naționale: Ștefanovici (titular pe toată durata partidei) și Mihai (rezervă neutilizată) în meciul câștigat cu 1-0, în Armenia, de România Under 21, condusă de selecționerul Daniel Pancu, dar și seniorii Samayao (Guatemala) și Todoroski (Macedonia de Nord). Este de așteptat ca Ispas să revină în echipă după accidentarea care l-a ținut destule etape pe margine, în timp ce Bouhenna n-a mai intrat miercuri și după pauză în meciul amical câștigat de Poli cu 3-2 în compania celor de la CSM Pașcani, grupare din Liga a IV-a, fiind anunțat incert pentru disputa cu FC Botoșani.

Citiți și: Noi detalii despre Hyundai Tucson facelift!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *