Trupa lui Costel Enache a susținut miercuri cel mai dificil meci amical de până acum al iernii, confruntându-se, în deplasare, cu colega sa din al doilea eșalon, Gloria Buzău.  

După câteva minute de echilibru, Axinte a scos în corner, în minutul 5, șutul lui C. Ciobanu, de la 14 metri. Plokhotniuk a respins în lateral centrarea, asistentul a ridicat fanionul semnalizând ofsaid, dar faza a continuat cu o nouă centrare, Axinte a respins în transversală reluarea cu capul a lui C. Ciobanu, de la 4 metri, iar Ekollo a împins balonul în plasă de la 5 metri, dintre stoperii Okan și Cană, care n-au mai tratat faza cu atenția cuvenită după ce au văzut fanionul ridicat! Minute bune de parlamentări fără efect pe tabelă, dar cu trimiterea lui Enache în tribună pentru proteste, iar Gloria a continuat să controleze ostilitățile, în timp ce formația ieșeană a trecut cu greu de jumătatea terenului, însă a și fost nesigură în câteva faze în apărare.

Putea însă egala în minutul 30, când Asăvoaei a centrat bine din corner, dar Okan a reluat neconvingător cu capul, de la 6 metri! Asăvoaei a trimis puțin pe lângă poartă din lovitură liberă de la 23 de metri, iar același Asăvoaei, bine servit la 16 metri de Mawatu, un francez aflat în probe, a șutat anemic la ultima fază notabilă a primei reprize!

A egalat însă Kouadio, în minutul 53, cu un șut-centrare care l-a depășit pe portarul advers! Egalarea a cam supărat-o pe Gloria, care a reluat ofensiva spre poarta lui Axinte. O acțiune prelungită de atac în preajma careului ieșean s-a soldat în minutul 61 cu șutul lui C. Ciobanu, de la 18 metri, mingea intrând în plasă pe sub Axinte! După patru minute, o combinație în careu ca la antrenament cu manechine între Manea și Chică-Roșă a fost finalizată de primul cu un șut plasat. În minutul 77, o altă acțiune buzoiană derulată sub ochii visătoarei defensive ieșene s-a soldat cu șutul lui Burlacu, la colțul lung, de la 14 metri, pentru un 4-1 care ne scutește de alte comentarii! 

Costel Enache a mizat pe Axinte – Kouadio (’66 Ad. Ilie), Cană, Okan (căpitan; ’46 Ungurenașu), Serediuc (’86 Defta) – F. Cristea, Chiorean (’55 Muratovic) – Stan (’46 Mărieș), Asăvoaei (85 Hrib), Mawatu (’55 Pelivan) – Plokhotniuk (66 Aftanache). Au lipsit căpitanul Plămadă (accidentat marți, nu grav, în amicalul câștigat cu 2-1, cu România Under 19), Camara, Pușcaș, și ei cu probleme medicale, adică trei titulari, precum și Brânză (care va apăra vineri, la Ploiești), Bârlădeanu – Pop și Grigoriu.

Vineri, de la ora 12:00, tot în deplasare, CSM Poli Iași va susține cel mai important meci de verificare, urmând să se confrunte cu Petrolul Ploiești, liderul Ligii a II-a, al cărei campionat trupa lui Enache îl va relua pe 26 februarie (ora 11:00) cu jocul din Copou, cu FC Brașov, din antepenultima etapă a returului.

„Jocul, nu rezultatele neapărat, constituie un semnal de alarmă, dar suntem într-o perioada de acumulări și avem încredere totală că antrenorul Costel Enache știe ce are de făcut ca să câștigăm partida cu FC Brașov”, ne-a declarat managerul Florin Briaur.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *