Trupa lui Costel Enache a pierdut vineri, în Copou, cu 0-1 (0-0), în compania Forestei Suceava, din Liga a III-a, ultimul meci amical susținut pe propriul teren înaintea reluării Ligii a II-a. Unicul gol al disputei a fost înscris de Unghianu (transferat zilele trecute de la Știința Miroslava), în minutul 68, din penalty, în urma unui henț comis în propriul careu de Gal.

Enache a început meciul cu o formulă de echipă foarte apropiată de cea pe care o vom vedea în primele jocuri oficiale. Nu i-a avut la dispoziție, din motive medicale, pe Camara, Pușcaș (care a ratat pregătirea de iarnă și pentru moment nu mai reprezintă o soluție pentru titularizare), Pelivan și Ad. Ilie, dar cu toții vor merge duminică în mini-cantonamentul de la Buftea. Axinte a fost titular în poartă, în centrul liniei de fundași au jucat Plămadă și Ungurenașu, iar în lateral au fost distribuiți Kouadio, respectiv Serediuc. În fața fundașilor au jucat Chiorean și F. Cristea, mijlocași au fost Stan, Muratovic și Mărieș, iar atacant a fost folosit Plokhotniuk.

CSM Politehnica Iași a controlat disputa în prima repriză, a avut o posesie mai bună, dar fără să creeze o presiune căreia Foresta să nu-i fi făcut față. Plokhotniuk a avut o ocazie bună de a deschide scorul, dar, bine angajat de Stan, singur cu portarul advers Mihăescu, a trimis la colțul lung, cu latul, pe lângă poartă. Muratovic a fost destul de șters și astfel că plusul de inventivitate așteptat de la el în jocul echipei n-a apărut, așa cum n-au apărut mai multe ocazii clare. Am mai consemnat un șut al lui Chiorean, din afara careului, care a trecut destul de aproape de poarta adversă, la fel cum un șut al Forestei, cam din poziție similară, n-a fost deloc departe de buturile lui Axinte.

Apărarea ieșeană n-a avut mai deloc de furcă în primul act, dar, după pauză, schimbările apărute au dat posibilitatea Forestei să iasă cu mai mult curaj în atac. Flancul drept ieșean era apărat de francezul Alegue (intrat în locul lui Serediuc, pe post de fundaș stânga fiind trecut Stan), aflat în probe, și tânărul Defta (ce i-a luat locul lui Kouadio), care a fost lăsat singur cu doi adversari, iar centrarea în careu a fost oprită cu mâna de stoperul Gal (intrat în locul lui Chiorean), celălalt jucător care se mai află în probe la Iași, cel care a făcut cuplu cu Cană (folosit din minutul 46 în locul lui Ungurenașu) în mijlocul liniei de fundași după ce Okan, intrat și el la pauză, în locul lui Plămadă, a fost avansat la mijloc. Penalty-ul a fost transformat de Unghianu, iar Foresta a mai avut o situație bună, în care un jucător al său scăpase singur cu Brânză, înlocuitorul lui Axinte, dar a fost oprit pe motiv de ofsaid.

CSM Poli n-a putut nici măcar să egaleze, din actul secund fiind de reținut doar lovitura liberă executată bine de Muratovic, de la 25 de metri, precum și șutul lui Asăvoaei (intrat în locul lui Muratovic), în ambele situații opunându-se cu succes Mihăescu. În afara lui Asăvoaei, a mai intrat în repriza a doua Aftanache (în locul lui Mărieș), care putea mai mult la mingea respinsă de Mihăescu la șutul lui Asăvoaei, dar nu și Pop, aflat pe lista de rezerve, așa că F. Cristea, Stan și Plokhotniuk au evoluat tot meciul.

Așadar, o verificare care arată că formația ieșeană nu se află în acest moment la nivelul în care să poată garanta că nu va avea deloc emoții în play-out-ul ligii secunde și că n-ar mai trebui să aducă deloc în discuție gândurile de promovare din sezonul viitor.

CSM Poli Iași va mai susține trei partide de verificare săptămâna viitoare, toate de la ora 12:00, cu reprezentativa Under 19 a României (marți, la Buftea sau Mogoșoaia), Gloria Buzău (miercuri) și Petrolul Ploiești (vineri), ultimele două pe terenurile formațiilor adverse, pentru ca pe 26 februarie să reia campionatul Ligii a II-a, în Copou, cu FC Brașov, meci din antepenultima etapă a sezonului regular.

Citiți și: Noul Suzuki S-Cross va prelua succesul repurtat de Vitara și îl va duce la alt nivel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *