Culturistul profesionist ieșean Georgian Anghel-Birică a intrat în perioada de pregătire pentru concurs! Au mai rămas șaisprezece săptămâni până la ediția din acest an a Mr. Olympia, care revine acasă, la Las Vegas, după doi ani la Orlando, cu alte cuvinte se presupune că va fi o ediție de poveste! Georgian a lăsat în spate perioada despre care susține că a fost cea mai dificilă, cea off-season, este mulțumit de cum se prezintă și speră să ducă la bun sfârșit perioada de pregătire pe care a început-o imediat ce a reușit în toamna anului trecut calificarea la grandioasa întrecere!

Ieșeanul Georgian Anghel-Birică este deocamdată singurul român calificat pentru Mr. Olympia 2022 și nu este deloc exclus să rămână chiar singurul! Continuă să se pregătească la fel de hotărât la Weider Gym Iași și spune că mare lucru nu va schimba. Are 106 kilograme și va trebui să scadă până la 94, greutatea maximă admisă pentru cei 1,78 metri înălțime.

„Voi reduce la jumătate cantitatea zilnică de carbohidrați, dar rămân cele șase mese pe zi: trei înainte de antrenament și trei după antrenament. Voi începe fiecare zi cu un antrenament cardio de jumătate de oră și pentru abdomen pe stomacul gol. Am zece kilograme în plus față de cât aveam anul trecut când am început pregătirea pentru concursul pe care l-am câștigat la Milano și care mi-a asigurat prezența la Mr. Olympia 2022. Nu sunt acoperit, nu sunt gras, am masă musculară, dar pe scenă voi avea 94 kg, iar calitatea musculară va fi și mai bună decât anul trecut”, este convins Georgian.

Vorbește sigur pe el, știe bine ce are de făcut, nu lasă nimic la întâmplare.

„Sunt atent 24/7 la tot ce fac și fac asta de când am obținut calificarea. Mi-am impus acest lucru mereu, chiar și în vacanță. Dar am scăpat de ce a fost mai greu, de perioada off-season în care am avut foarte mult de mâncat!”.

L-am întrebat dacă nu începe să simtă deja presiunea concursului, iar răspunsul a fost cumva neașteptat.

„Presiune este de când am hotărât să fac totul la milimetru. Sper să reușesc să fiu sănătos să mă pot antrena în liniște, iar acum nu mai am nicio durere și mă pot pregăti la maximum, sper să fiu în stare să rămân la fel de serios ca până acum, asta este presiune, să nu sar peste o masă sau două! Nu îmi voi propune vreun rezultat anume, vreau să mă bucur de tot acest proces, de drumul până pe scena Mr. Olympia. Voi concura la cel mai înalt nivel, n-am mai fost acolo, până nu-ți vezi adversarii nu poți ști cum să-ți controlezi trăirile!”.

Georgian a obținut săptămâna trecută viza pentru SUA, interviul nu a durat mult și speră să poată ajunge cu patru săptămâni înainte de concurs, pentru a se putea acomoda cât mai bine. Spune că nu și-a propus vreun rezultat anume, dar la cât de serios este în pregătire devine limpede că nici nu se va mulțumi doar cu prezența, chiar dacă va fi doar debutul său pe cea mai importantă scenă a culturismului profesionist!

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *