Ediția din acest an a Campionatelor Naționale de tir cu arcul pentru seniori și juniori I (Under 21) s-a desfășurat la Aninoasa și a fost un bun prilej pentru arcașii ieșeni de la CSS „Unirea”, pregătiți de antrenorul Cezar Alexandrescu, și de la CSM, pregătiți de antrenorul Constantin Frai, să se întoarcă acasă cu tolbele pline cu medalii!

Arcașii de la CSS „Unirea” Iași au cucerit trei titluri naționale la seniori, pigmentate cu două recorduri naționale, tot trei la juniori, două medalii de argint și tot două de bronz.

Cu patru titluri de campion național, două la seniori și două la juniori, Rareș Alexandrescu a fost urmat îndeaproape în rezultate de partenera sa de echipă mixtă, Andreea Albu, cu trei titluri naționale, dar remarcăm și medalia de aur cucerită de Elena Topliceanu (campioană europeană indoor la junioare, în februarie), la arc barebow senioare, cu record național corectat în calificări!

Cei trei sportivi menționați vor intra într-un program intens de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Field, de la Yankton (SUA), programate între 3 și 9 octombrie.

Medaliații de la CSS „Unirea” sunt următorii:

U21 compound: Alexandrescu Rareș loc 1, Sandu Gabriel loc 3;

Echipe mixte U21 compound: Alexandrescu Rareș + Albu Andreea – loc 1;

Echipe U21 compound seniori: Alexandrescu + Sandu Gabriel + Jason Van Damme – loc 1;

Echipe seniori compound: Alexandrescu + Sandu + Van Damme – loc 1;

Echipe Mixte seniori compound: Alexandrescu + Albu Andreea – loc 1;

Junioare U21: Albu Andreea – loc 1;

Echipe U21 compound juniori: Alexandrescu + Sandu Gabriel + Jason Van Damme – loc 2;

Senioare arc barebow: Topliceanu Elena, loc 1, record național;

U21 barebow: Sumanariu Simona loc 2;

U21 arc olimpic: Nectarie Condurache loc 3.

Juniorul Adrian Vlase a fost motorul arcașilor de la CSM Iași, el devenind campion național la barebow individual (record național) și cu echipa mixtă de seniori, alături de Andreea Scîntei (record național atât la juniori, cât și la seniori), iar împreună cu Răzvan Rusov și Dan Vlase s-au clasat pe primul loc la echipe seniori barebow, dar fără acordarea titlului de campioană națională deoarece au fost mai puțin de șase formații în concurs. Adrian va intra și el în programul de pregătire pentru Mondialele de field din SUA.

Andreea Scîntei a devenit campioană națională la barebow junioare, iar Alessia Grigoriu s-a clasat a treia, în timp ce Răzvan Rusov a fost medaliat cu bronz la barebow seniori.

Citiți și: Timpul de asamblare a unei baterii electrice și cât durează testarea ei la Peugeot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *