Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a organizat concursurile de promovare pentru Ligile a II-a și a III-a. Examenele au constat din probe fizice de viteză și rezistență, precum și probe teoretice. Au fost scoase la concurs câte două locuri pentru arbitri și arbitri asistenți bărbați și câte un loc pentru arbitri și arbitri asistenți femei la nivelul Ligii a II-a, iar pentru Liga a III-a – 5 locuri pentru arbitri bărbați și două pentru femei, respectiv 10 locuri pentru arbitri asistenți bărbați și 3 pentru femei.

Ana Pușcașu

Arbitrii ieșeni s-au prezentat foarte bine, 4 dintre aceștia reușind să promoveze în categorii superioare. Astfel, în cadrul concursului pentru Liga a II-a, Ana Pușcașu și Iulian Contofan s-au situat pe primele locuri în clasamentul arbitrilor asistenți la fete și băieți, obținând cele mai mari medii dintre toți concurenții. Cei doi ieșeni vor arbitra din returul acestui sezon la nivelul Ligii a II-a, alături de arbitrul Vlad Baban. 

Iulian Contofan

Și examenul de promovare pentru Liga a III-a a adus rezultate notabile pentru ieșeni, doi dintre arbitrii asistenți, Radu Nistor și Theodor Olenic, numărându-se printre candidații admiși.

„Iașul rămâne unul dintre centrele puternice din țară în ceea ce privește arbitrajul. Rezultatele foarte bune ale colegilor mei nu fac decât să întărească faptul că, în ultimii ani, s-a muncit eficient și organizat la Iași. Păstrăm un număr foarte mare de arbitri divizionari și avem speranțe ca în viitorul apropiat și alți arbitri să avanseze în eșaloanele superioare în cadrul Programelor de Dezvoltare inițiate de CCA. Aceste promovări reprezintă pași importanți pentru colegii mei în dezvoltarea lor pe plan profesional și personal, dar trebuie să constituie și un factor motivațional pentru tinerii arbitri și arbitri asistenți care vin din spate și doresc să se afirme. Ne bucurăm de tot sprijinul președintelui AJF Iași, Sorin Boca, unul dintre foștii arbitri reprezentativi ai Iașului, alături de care, de zece ani încoace, facem o echipă foarte bună”, a declarat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

CJA Iași totalizează acum 21 arbitri divizionari, dintre care:

2 arbitri FIFA la fotbal în sală (Bogdan Hanceariuc și Vlad Ciobanu);

1 arbitru asistent de Liga I (Adrian Vornicu); 

1 arbitru la fotbal în sală Liga 1 (Andrei Mihălcuț);

1 arbitru (Vlad Baban) și 2 arbitri asistenți de Liga a II-a (Ana Pușcașu și Iulian Contofan);

1 arbitru la fotbal în sală Liga 2 (Sebastian Șpaiuc);

6 arbitri de Liga a III-a (Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Lucian Diaconu, Gabriel Mihuleac, Mihai Moisă, Andrei Apreutesei);

7 arbitri asistenți de Liga a III-a (Ionuţ Melinte, Andrei Diaconu, Vlad Hriscu, Daniel Hriscu, George Macovei, Radu Nistor, Theodor Olenic).

Citiți și: Noul Mercedes-Benz EQE SUV a fost dezvăluit oficial VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *