Acum zece ani se adunau primele fetițe sub aripa antrenoarei Tatiana Popa la Penicilina Iași. Tradiția singurei campioane a Iașului încă atrăgea ca un veritabil magnet, deși Penicilina era recunoscută exclusiv pentru performanțele sale la nivel de senioare. Tatiana Popa, unul dintre simbolurile voleiului ieșean și una din cele mai longevive jucătoare, s-a încumetat să-și mai asume un obiectiv și a început să lucreze cu fetițe care abia dacă atingeau fileul. Acum însă ele se prezintă la întâlnirea cu cele mai bune echipe de junioare (Under 19) din România, doar șase la număr, dar tot nu ating fileul, însă îl privesc numai pe deasupra sa, înălțându-se de parcă și-ar lua zborul spre culmi numai de ele știute.

Penicilina Iași s-a calificat la turneul final ce debutează miercuri la Timișoara încă din februarie. Am fost atunci în cocheta sală Penicilina la meciul decisiv cu CSM Lugoj, sală în care cu ani în urmă am petrecut campionate bune în elita voleiului feminin autohton, cu meciuri ce începeau sâmbăta la ora 09:00 cu ușa închisă și cu amintiri de povestit la foc automat. Tatiana Popa duce cu mândrie tradiția mai departe, iar fetele sale vor susține cinci meciuri în cinci zile, cu CSS Bega Timișoara, CSU Medicina CNUE Tg. Mureș, Dinamo București, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I” București și CSM București. 

Echipe foarte bune, echipe cu jucătoare în componență ce au contact cu campionatele de senioare. Unele chiar joacă și la acest nivel, altele doar se pregătesc cu senioarele, însă orice contact cu senioarele reprezintă un avantaj imens în competițiile juvenile. Tatiana Popa nu se gândește însă la adversare, ci doar la propria echipă și și-a propus să lupte pentru o medalie cât mai strălucitoare.

„Mergem să ne bucurăm de volei, este o generație bună în toată țara. Fetele mele știu ce înseamnă să joace cu cele mai bune echipe din țară și le place foarte mult nivelul acesta înalt de competitivitate. Sunt fete tenace, perseverente. Nu ne-am făcut socoteli, mergem să le încurcăm pe ale celorlalte echipe. N-am vreo preferință în privința ordinii meciurilor, luăm totul pas cu pas”, ne-a declarat Tatiana Popa înainte de efectuarea deplasării.

Lotul care s-a calificat la turneul final este următorul: Ioana Loghin (căpitan), Ema Brumă (ridicătoare), Ioana Goldan, Claudia Racu, Roxana Aramă (libero), Ioana Murgoci, Anastasia Lungu, Adela Pădurariu, Carla Ciobanu, Maria Gafița, Alexandra Nistor și Maria Clapon.

Penicilina Iași a efectuat ultimele retușuri în compania cadetelor (Under 17) de la HV Junior Iași, pregătite de antrenoarea Oana Pralea, care n-au trecut de turneul semifinal, dar trebuie menționat că amintitul club are calificată la turneul final, de opt echipe, formația de speranțe (Under 15).

Citiți și: MG ZS ia cu asalt segmentul B-SUV! VIDEO

1 thought on “Penicilina Iași duce tradiția mai departe! Începe turneul final al celor mai bune șase echipe de junioare din România!

  1. Mă bucură când văd cuvinte alese ptr acest sport care începe să ridice capul din nou în Iași. Felicitări ptr articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *