Cercetătorul Mircea Iliescu, de la Universitatea din Cambridge, doctor în genetică și evoluție umană, va fi invitatul Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Workshop-ul „EVOLUȚIA GENOMICĂ A OAMENILOR MODERNI” va avea loc miercuri, 15 mai 2014, în Amfiteatrul A5, cu începere de la ora 10:00, invitați fiind toți studenții interesați de știință și genetică.

Dr. Mircea Iliescu va conferenția despre genetică, ce este ADN-ul și ce este genomul, dar și cum ne diferențiem unii de ceilalți.

„Invitatul nostru este doctor în genetică umană și evoluție (University of Cambridge, UK, 2016), iar în prezent este afiliat Universității din Cambridge, unde este cercetător în cadrul Direcției de Antropologie Biologică și predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de Educație Continuă. De-a lungul carierei în cercetare, a călătorit din India până în Chile pentru a studia evoluția genetică a diversității oamenilor în diferite populații. Cercetările sale cele mai recente se concentrează pe evoluția răspunsului imunitar la populații cu o istorie evolutivă complexă. Deoarece este destul de prezent în spațiul public, pentru a vorbi despre fascinația și frumusețea științei, noi întâlnindu-ne la evenimente care aveau ca temă utilizarea noilor tehnici genomice, am considerat oportună și prezența în spațiul Universității noastre”, a declarat conf. univ. dr. Iulian Gabur, prodecan al Facultății de Agricultură din cadrul USV Iași.    

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Citiți și: MG ZS ia cu asalt segmentul B-SUV! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *