Meci important duminică în Sala Penicilină, renovată consistent acum câțiva ani, mult mai primitoare față de când găzduia jocurile singurei campioane naționale de senioare a Iașului la jocuri sportive! Penicilina Iași respiră în continuare în special generației de junioare pe care antrenoarea Tatiana Popa o pregătește de zece ani cu aceeași migală cu care își pregătea atacurile pe când apăra din teren culorile clubului ieșean susținut și acum tot de Antibiotice SA. 

Meci important cu CSS Lugoj, echipă pregătită de antrenoarea Laura Petria, fostă jucătoare la CSM Lugoj, echipă de care îmi amintesc cum venea în Sala Penicilina cu mulți ani în urmă sub comanda tânărului antrenor Paul Bogdan cu niște puștoaice care pe tricouri aveau scrise prenumele sau poreclele și nu numele, echipă din care și acum mi le amintesc pe Diana Balintoni sau Daniela Lupescu. Au trecut anii, iar CSM Lugoj a fost în 2023 finalistă în Cupa Challenge, a urcat pe podiumul României, a cucerit Cupa și Supercupa României!

CSS Lugoj, campioană națională în 2022, își juca ultima șansă la Iași de a ajunge la turneul final de șase echipe, fetele sale îmbrăcând tricouri cu nume importante pe spate. Ioana Mănăilă (nr. 6), unul din centrii echipei naționale a României și componentă a echipei de senioare a CSM Lugoj, purta tricou de ridicătoare (Lorena Ciocian, cu ani în urmă în acea garnitură tânără a Medicinei Tg. Mureș, în care mai evolua și Adina Salaoru), în timp ce Sandra Nistor (nr. 18, căpitanul echipei) este deja folosită ca libero la echipa mare și, mai mult, a fost inclusă în echipe ultimei etape din Divizia A1, adică la cel mai înalt nivel din România!

Meci important, cu miză imensă, calificarea la turneul final, meci cu adversară dificilă pentru Penicilina! Sală plină până la refuz, public cald, entuziast, dispus, ca la fiecare meci, să-și poarte favoritele spre victorie. Sonorizare impecabilă, muzică antrenantă, tobe, vuvuzele, spectatori civilizați, mulți, foarte mulți copii. La masa oficială, Constantin Atodiroaie, ca în vremurile bune ale voleiului ieșean, unul din tușieri – Ion Andronic, și el din vechea gardă, iar arbitru secund – Cornel Gorban, arbitru de prim rang, acum unul din responsabilii ACS USV Iași și al bazei sportive din Agronomie, unică în Iași!

Cei mai aprinși susținători, firește, părinții! Două dintre junioarele Penicilinei au părinți foști mari sportivi ai Iașului! Ioana Murgoci este fiica fostului baschetbalist Cristian Murgoci și a Anei Maria Murgoci, dar și nepoata regretatului portar Ioan Bucu, în timp ce Anastasia Lungu este fiica fostei voleibaliste Cristina Lungu-Androhovici și a fostului atlet și baschetbalist Robert Lungu. Căpitanul echipei este Ioana Loghin, iar ridicătoare – Ema Brumă, celelalte jucătoare înscrise pe foaia oficială fiind Ioana Goldan, Claudia Racu, Roxana Aramă (libero), Alexandra Nistor, Maria Gafița, Adela Pădurariu și Carla Ciobanu.

Meciul a fost unul pe cinste, cu mingi disputate în unele schimburi parcă interminabile, dar și cu inerente greșeli, însă pe ansamblu un nivel bun, plăcut ochiului. Penicilina s-a impus cu 3-0 (25-22, 25-15, 25-20) și și-a asigurat calificarea la turneul final, deși mai sunt trei etape de disputat din Seria C a fazei a II-a Elită a Campionatului Național de junioare (Under 19), bazându-se pe destule voleibaliste care și sezonul viitor vor avea drept de joc tot la junioare, deși la ce am văzut pot să facă oricând pasul și la nivel de senioare!

Citiți și Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *