Trupa lui Leo Grozavu a obținut sâmbătă a doua victorie din acest an în fața propriului public. Peste 8.000 de spectatori au urmărit un meci cu patru goluri în a doua repriză, cu un final pe care orice împătimit al Politehnicii Iași ar trebui poate să și-l amintească atunci când se abat asupra sa gânduri negre în privința echipei favorite.

Poli Iași a dispus de Rapid București cu 3-1 (0-0) după ce echipa adversă, cu cinci victorii din cinci posibile în 2024 până să ajungă în Copou, a deschis scorul și părea să controleze disputa. O controlase în prima repriză, una în care Grozavu a încercat să stăvilească forța ofensivă a Rapidului, cu atacanții Burmaz, Krasniqi și Rrahmani gata să lovească din orice poziție, cerându-i „închizătorului” Marchioni să dea o consistentă mână de ajutor stoperilor Samayoa și Fl. Ilie, revenit în echipă pentru că Bouhenna a fost accidentat, ca și Lung jr. și Ispas. Rapid n-a forțat, a așteptat greșeala adversă, iar când apărarea ieșeană a ezitat a ieșit din nou la rampă portarul Ailenei, cu intervenții sigure. Poli n-a prea contat în atac, deși Mihai a dat tonul unor pase subtile, dar n-a fost suficient. Echipa ieșeană a fost preocupată să nu gafeze în apărare, să încerce să împiedice cât mai mult construcția rapidistă, mai precis să meargă fără gol încasat la cabine.

Scopul principal fusese atins, dar Grozavu a mutat la pauză și l-a înlocuit pe căpitanul Bordeianu cu Allanzinho, cel care în cursul săptămânii înscrisese două goluri în victoria din amicalul secret cu o divizionară a treia. Marchioni a făcut pasul în față, ocupând locul lăsat liber de Bordeianu, dar Rapid a deschis scorul în minutul 52, prin Krasniqi, care a fost lăsat de capul său prin careu și l-a învins pe Ailenei printr-un șut excelent plasat!

După doar trei minute, Săpunaru a gafat ca un amator, ratând pasa simplă spre propriul portar, Aioani! Buș îl presase și a preluat balonul, l-a evitat elegant pe Aioani, dar n-a putut continua el faza pentru a înscrie și al doilea gol al anului pentru Poli în Copou, după cel din victoria cu Universitatea Cluj-Napoca. Mingea a fost luată de Bettaieb, care a avut o misiune facilă singur cu stoperul Iacob pe linia porții. Emoții la o finalizare simplă, dar totuși încheiată cu golul egalizator!

Rapid a continuat să domine, dar Ailenei s-a opus în două rânduri ca un portar mare! A respins lovitura cu capul din poziție ideală a lui Burmaz, pe care l-a blocat și la o fază în care Todoroski scosese un rapidist din ofsaid! Destul de nesigur fundașul dreapta Todoroski, dar Grozavu i-a retras de pe teren în minutul 67 pe Mihai și pe Buș, înlocuindu-i cu Jatoba, respectiv Kabran, numai buni să alerge pentru a nu permite Rapidului să construiască în voie. Jocul a devenit echilibrat, părea a se îndrepta spre un egal, când Grozavu a pus așii pe masă! Atacantul Harrison a intrat în locul lui Bettaieb, iar în minutul 80 a fost momentul cel mai așteptat de suporteri: Roman a debutat în acest an după accidentare, luând locul lui Saghiri. În doar trei minute, Roman i-a oferit o pasă ideală lui Harrison, care a înscris cu o execuție de efect, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid validat din camera VAR cu o linie cam strâmbă!

Rapid a părut copleșită de vivacitatea formației ieșene, care a pus la bătaie toate resursele în uralele publicului, iar la o acțiune de atac prelungită în careul advers Roman n-a ezitat să pună balonul sub transversală în minutul 87 pentru a-și aduce echipa în avantaj. Tot prin același minut, Buș aducea victoria cu „U”, tot în același minut Mihai izbea bara etapa trecută, la 1-1, în deplasarea de la Ploiești. Poli pierdea cu Petrolul în minutele de prelungire, dar cu Rapid n-a mai gafat deloc, ci a sprintat pe contraatacuri fulgerătoare. Unul a fost irosit de Allanzinho, dar, la al doilea, Harrison a încântat din nou tribunele cu o preluare de efect și o pasă ideală pentru Kabran, care însă a șutat în Aioani! Mingea a revenit la el, i-a trimis-o cam greu lui Jatoba, iar acesta a pasat paralel cu poarta, Allanzinho a lăsat-o să-i treacă printre picioare ca să ajungă la Harrison, care nu prea a ratat din acea poziție. Stângul său n-a iertat și a stabilit scorul final la un 3-1 care aduce un plus de liniște în Copou după un început ezitant de an.

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *