Unul din doi studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) are motive de satisfacție după prima sesiune a acestui an universitar și datorită faptului că va primi bursă grație notelor obținute. Mai mult, valoarea burselor va fi mai mare, cuantumul alocat pentru tinerii care studiază în domeniul ingineriei fiind mărit de către Ministerul Educației. Astfel, cea mai mică bursă de performanță va avea valoarea de 1.050 lei, iar cea mai mare – 1.500 lei lunar.

„Datorită rezultatelor obținute în semestrul I din anul universitar 2023-2024, la USV Iași vor fi atribuite peste 1.300 burse, ceea ce reprezintă 42,5 la sută din totalul studenților bugetați. Mai putem afirma că bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale, de campus și cele pentru activități artistice sau sportive pe care le alocăm studenților noștri sunt asigurate din venituri de la buget și venituri proprii realizate de Universitate. Până la sfârșitul acestei săptămâni, vor intra în conturile studenților și bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activitățile sociale.

Trebuie menționat că USV Iași mai acordă burse, din venituri proprii și pentru studenții de altă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai statului român. Mai precizăm faptul că, la USV Iași, bursa socială are o valoare de 900 lei, bursele de performanță IV, III și II au valori de 1.050, 1.150, respectiv 1.275 lei, iar valoarea bursei de performanță academică I este de 1.500 lei. Bursele din venituri proprii au valoarea de 900 lei, la fel ca bursele pentru performanțe sportive, cultural artistice sau de campus.Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Sursa foto: USV Iași / Facebook.

Citiți și: Salonul Auto de la Geneva începe luni, Dacia se prezintă cu trei premiere mondiale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *