Simpozionul Științific Studențesc este organizat anual de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV), prin intermediul Departamentului Cercetare Științifică și cu implicarea Asociației Studenților Veterinari din Iași și a Ligii Studenților Agronomi si Veterinari Iași. Un stimulent sigur pentru performanță este premierea celor mai bune lucrări științifice prezentate la nivelul fiecărui domeniu (agricultură, horticultură, ingineria resurselor animale și alimentare, medicină veterinară) și la secțiunea Școli doctorale: premiul I, premiul II, premiul III și mențiune. La ediția de anul trecut, a X-a, au fost prezentate 117 lucrări, elaborate de un număr total de 145 de autori.

Acest simpozion constituie un bun prilej pentru studenții din universitățile agronomice din țară și din străinătate de a schimba păreri, opinii, cunoștințe, dar și de a lega colaborări viitoare și prietenii. Studenții străini vor avea oportunitatea de a-și susține lucrările în limba engleză. Scopul activității Simpozionului Științific Studențesc este de a descoperi potențiale talente în rândul participanților cu înclinații spre cercetare și inovare, formarea deprinderilor de a scrie lucrări cu caracter științific și încurajarea participanților în munca de cercetare, inovare și dezvoltare antreprenorială.

La această ediție a simpozionului vor fi invitați să participe cu lucrări științifice studenții, masteranzii și doctoranzii din toate universitățile agronomice, atât din țară (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea din Craiova), cât și din străinătate (Universitatea Agrară de Stat din Moldova) la următoarele secțiuni:

• secțiunea „Agricultură”, pentru studenții la licență și master;

• secțiunea „Horticultură”, pentru studenții la licență și master;

• secțiunea „Ingineria Resurselor Animale și Alimentare”, pentru studenții la licență și master;

• secțiunea „Medicină Veterinară”, pentru studenții la licență;

• secțiunea „Școli doctorale”, pentru studenții școlilor doctorale „Științe inginerești” și „Științe medicale”.

Evaluarea lucrărilor se face pe baza următoarelor criterii: conținut științific, metodologia cercetării, calitatea prezentării și aplicabilitate. Participarea studenților la o manifestare științifică de asemenea anvergură va stimula, cu certitudine, dezvoltarea lor personală, noi idei de colaborare și de cercetare în domeniul fiecăruia de pregătire.

Termenul limită pentru confirmarea participării este 02 aprilie 2024, ora 16:00.

Citiți și Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *