Printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Iași, programată pe 28 februarie, se numără și cel privind finanțarea proiectelor sportive în baza Legii 69/2000. Au fost nominalizate zece proiecte pentru un buget total sub 5 milioane de lei față de 15 milioane alocate anul trecut!

Surprize mari printre primele zece proiecte sportive finanțate din bugetul Primăriei Iași!

Primul proiect este cel al fotbalului din Copou, care va primi 2.200.000 de lei, dar exclusiv pentru Academia de fotbal Politehnica Iași. CS Politehnica Iași va beneficia de un milion de lei, dar numai pentru echipa de rugby XV, podiumul sumelor alocate fiind completat de CSM Iași, cu 500.000 de lei. Foarte aproape de podium s-a situat AS XS Motor Sport Iași, cu 450.000 pentru „Raliul Iașului”, ultima grupare ce va primi o sumă din mai mult de cinci cifre fiind CSS „Unirea” Iași, cu 200.000 de lei.

LPS Iași s-ar putea baza pe 60.000 de lei pentru echipa antrenorului Andrei Marian, cu jucători selectați exclusiv din mediul rural, iar câte 50.000 de lei merg în direcția karate-ului tradițional către Enpi Iași și ACS Risei Rațiune Iași (organizare Campionat European la Iași). ACS Atletis Iași va primi 45.000 de lei, în timp ce Reflex Iași va beneficia de 40.000 de lei pentru „Viața în pași de dans”.

Lipsesc din listă echipe importante, cum ar fi cea de fotbal Poli Iași sau cele de handbal, baschet, rugby 7s feminin și tenis de masă de la CS Politehnica Iași, dar se spune că pentru finanțarea proiectelor sportive va avea loc în mai-iunie o nouă sesiune, însă pe Legea 350, cu un buget pentru sport estimat la 13 milioane de lei, din care Poli Iași ar putea primi maximum o treime, mai precis cel mult 4,3 milioane lei!

Citiți și Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *