Rugbiștii de la CS Politehnica Iași vor juca în turul DNS în deplasare cu primele cinci clasate din 2021, iar acasă cu celelalte patru grupări, situate pe locurile 6-9. Ei țintesc un loc în primele patru formații la finalul returului!

Echipa de rugby XV de la CS Politehnica Iași a fost reînființată anul trecut și a fost primită în returul Diviziei Naționale de Seniori (DNS). Prestațiile sale în meciurile susținute au fost apreciate, dar punctele cucerite n-au fost contabilizate în clasament. Formația ieșeană va participa cu acte în regulă în ediția 2022 a DNS, fiind sprijinită financiar cu 900.000 de lei de Consiliul Local și Primăria Iași.

Campionatul va debuta pe 2 aprilie, conform unei postări pe pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook, iar ultima etapă a turului este programată pe 4 iunie. Echipa ieșeană, pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, va susține în tur cinci meciuri în deplasare, toate în compania primelor cinci clasate în ediția 2021, ordinea partidelor coincizând cu ordinea locurilor ocupate de formațiile adverse: Știința Petroșani (2 aprilie), CS Năvodari (16 aprilie), RC Bârlad (7 mai), CSM Galați (21 mai) și RC Grivița București (4 iunie).

Primul meci pe Stadionul „Tepro” este programat pe 9 aprilie, cu RC Gura Humorului (locul 6 în 2021), în etapa a II-a a sezonului, etapele pare din tur urmând să fie găzduite la Iași. Formația bucovineană a acceptat anul trecut să joace meciul din retur la Iași și nu este deloc exclus ca înaintea debutului oficial de sezon cele două grupări să se confrunte și într-o partidă de verificare la Gura Humorului.

În etapa a IV-a, pe 30 aprilie, CS Politehnica Iași va primi vizita celor de la Bucovina Suceava (locul 7 anul trecut), pe 14 mai se vor confrunta cu CSU Arad (locul 8), pentru ca pe 28 mai să bifeze ultima apariție din tur în fața propriilor suporteri, în compania echipei CSU Alba Iulia.

„Ne-am propus să fim surpriza plăcută a competiției, chiar dacă reconstrucția formației nu s-a încheiat. Din acest motiv cred că ne avantajează programul turului, cu meciurile grele în deplasare la primele cinci clasate și partidele cu formații mai accesibile pe propriul teren. În retur, echipa noastră va fi mai puternică și își va putea propune să obțină punctele care să-i asigure o clasare între primele patru formații, pentru a se califica în semifinale și, implicit, pentru a putea continua lupta pentru promovarea în SuperLigă”, a declarat Cornel Ghenea, managerul echipei de rugby XV CS Politehnica Iași, numit ca succesor al lui Gheorghe Pleșcan de către prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.

Citiți și: Volkswagen a convertit legendarul Kombi într-un van electric: ID. Buzz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *