Trupa lui Leo Grozavu a încheiat anul pe locul al doilea în Liga 2, la două puncte diferență de liderul CSA Steaua București ce nu are drept de promovare. Nu și-a asigurat deja locul în play-off-ul ce va aduna primele șase clasate la finalul sezonului regular din care au mai rămas de disputat trei etape, dar nici emoții prea mari nu are, mult mai mici decât a avut pe finalul meciului de sâmbătă, pe care l-a câștigat cu 2-1, la Clinceni, cu codașa Unirea Constanța.

Nu este acum momentul analizei celor șaisprezece meciuri ale sezonului și trecem repede peste faptul că formația ieșeană ocupă locul al doilea pentru că la golaveraj are doar o unitate în plus față de nou-promovata Oțelul Galați și trebuie spus faptul că a abordat cu destulă lejeritate meciul cu Unirea, în ciuda mesajelor pe care Grozavu i le-a tot transmis că o așteaptă o partidă dificilă. Abordarea mult prea relaxată a fazei din minutul 3 a dus la deschiderea scorului de către tânăra echipă gazdă, însă din acel moment CSM Politehnica Iași a abordat cu mult mai multă seriozitate disputa. A pasat mai îngrijit și și-a forțat adversara să se apere în propria jumătate, pe două linii, la 25 de metri de propria poartă. Atacantul englez Harrison a tot apărut între linii pentru a încerca să surprindă, însă surpriza plăcută din partea sa avea să vină în minutul 29.

Hlistei și Dumitru au făcut schimb de benzi după un sfert de oră, iar jocul ieșean s-a axat pe banda dreaptă, unde fundașul Martac urca în sprijinul atacului. De la pasa sa inspirată a venit și egalarea, din minutul 19, când l-a găsit bine pe Roman în centrul careului, iar șutul acestuia, deși n-a fost grozav, a trecut printre picioarele unui adversar și a intrat în plasă, portarul Udrea neavând reacție și pentru că era mascat de doi coechipieri!

Roman l-a angajat bine pe Harrison în minutul 29, iar visătoarea apărare gazdă a gafat din nou. Un fundaș de la Unirea n-a venit în ajutorul coechipierului ce se afla în duel direct cu Harrison, preferând să prevină o eventuală pasă în banda stângă, dar atacantul englez și-a găsit să preia, să se descotorosească de adversar și să plaseze la colțul lung, înscriind la singura sa fază din acest sezon în care a arătat veleități de atacant. Totul s-a întâmplat însă ca în reluare, dar a fost golul prin care CSM Politehnica Iași a preluat conducerea, avantaj cu care a plecat la cabine pentru că autorul deschiderii scorului, Chirițoiu, n-a mai fost la fel de inspirat în minutul 42, deși poziția era mai facilă, el primind mingea pe tavă în urma unei respingeri aiurea, cu capul, a lui Harrison!

CSM Politehnica Iași a deținut controlul minute bune și după pauză. A avut câteva situații promițătoare de atac, dar a părut a se mulțumi cu puțin. Simțea că echipa gazdă nu are forța să revină în joc, să pună probleme, deși lobul lui Constantin, de la mare distanță, din minutul 63, a întâlnit transversala!

Unirea a prins curaj, Vașvari nu mai avea vlagă și a fost înlocuit în minutul 71 cu Marchioni. Formația ieșeană s-a retras în apărare, însă nu cu fermitatea necesară pentru ca mingea să nu intre prea des în propriul careu și nici să nu ajungă în preajma porții apărate cu destul succes de Brânză, care s-a remarcat în minutul 76, când a respins în corner șutul lui Constantin, după ce acesta îl driblase pe Plămadă! Marchioni a fost făcut șah-mat la corner și l-a scăpat din marcajul om la om pe Pandele, care însă de la 6 metri a reluat cu capul peste transversală!

Emoții uriașe și după alte zece minute, când Malama s-a crezut prea sigur de egalare la 6 metri, însă reluarea sa a fost deviată în corner de Ștefanovici! Apărarea om la om a dat din nou rateuri, mingea a ajuns la Tudose, dar n-a avut norocul lui Roman, iar șutul său a fost respins de Plămadă!

CSM Politehnica Iași a ținut jocul din ultimele minute cât mai departe de propria poartă, cu predilecție în apropierea fanioanelor de la colțuri, pentru a se vedea în cont cu toate cele trei puncte la capătul unui meci care nu-l putea mulțumi pe Grozavu, antrenor care are nevoie de patru-cinci titulari pentru a readuce Iașul anul viitor în Superligă!

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Cătălin Ghițescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *