Trupa lui Leo Grozavu pleacă joi spre București, unde vineri, de la ora 21:00, se va confrunta cu Rapid București în etapa a XII-a a Superligii. Se vor întâlni două formații neînvinse în ultimele patru etape, dar seria formației pregătite de antrenorul italian Cristiano Bergodi a început cu două etape și mai devreme, iar jocul ei este nu doar mai spectaculos, ci și mai eficient decât al echipei ieșene!

Rapid are în disputa de vineri un avantaj imens de partea sa, căldura propriului public, atașament după care Poli Iași tânjește de la începutul campionatului, când membrii galeriei au decis să nu mai apară în peluză. Antrenorul Leo Grozavu a vorbit și la conferința de presă de joi, din Copou, dedicată jocului cu Rapid, de suporterii giuleșteni, cum amintise, cu jind, și cu o etapă în urmă despre cei ai Petrolului. L-am întrebat cât suferă Poli pentru că nu are și ea parte de o astfel de atmosferă pe propriul teren, iar antrenorul le-a mulțumit celor care vin în tribune și a opinat că „suporterii ar trebui să fie lângă echipă în orice condiții”. A spus că și-a pregătit echipa să facă față valurilor de entuziasm din tribune ce probabil vor purta Rapidul spre poarta ce va fi apărată de tânărul Ailenei, Lung jr. fiind indisponibil din cauza unei probleme musculare ce a determinat înlocuirea sa la pauza jocului de luni, cu Petrolul (scor 0-0).

Itu și Ciobanu sunt ceilalți jucători indisponibili pentru meciul cu Rapid, dar probabil va reveni Martac, suspendat luni pentru cumulul de cartonașe galbene, în centrul liniei de patru fundași vor juca Samayoa și Fl. Ilie, iar fundaș stânga – Ispas. Grozavu nu este adeptul unei apărări aglomerate, dar sigur va ține cont de forța de atac a formației adverse. Bordeianu și Marchioni au prima șansă să evolueze în fața fundașilor, iar jucătorii cu sarcini preponderent ofensive vor fi aleși probabil dintre cei care pot da o consistentă mână de ajutor și pe faza defensivă, deși prea multe variante viabile la dispoziție nu are. Gheorghiță va rămâne probabil alegerea pentru jucătorul Under 21, Roman nu poate lipsi din prima echipă, cum de altfel este și cazul lui Luis Phelipe. Postul de atacant pare complet descoperit la ce au arătat Harrison, Vojtus și Buș în acest sezon, dar probabil unul din ei va fi trimis pe teren de la început.

Dacă Poli Iași are două victorii (ambele în deplasare) și două egaluri (ambele în Copou) în ultimele patru etape, Rapid a început ezitant sezonul, cu două înfrângeri, două egaluri și o victorie în primele cinci etape. De șase runde încoace a început însă să capete tot mai multă consistență. Bergodi și-a cam făcut o idee asupra jucătorilor săi, iar echipa pe care o va alinia vineri poate fi în linii foarte mari anticipată. Formația bucureșteană este neînvinsă în ultimele șase dispute, în care a bifat patru victorii, iar pe alocuri a etalat un joc în care a arătat că poate subjuga pe oricine.

Portarul Moldovan este de neclintit din poartă, cum nici un fir de păr nu i se clintește din frizura sa impecabilă chiar și la cele mai solicitante plonjoane, iar în linia de fundași s-a remarcat stoperul Iacob, unul din jucătorii doriți insistent în vară la Poli Iași. Face pereche cu experimentatul Săpunaru, iar de când a venit Borza ca fundaș stânga pe dreapta joacă Braun în dauna lui Onea. Și în atac lucrurile sunt clare. După plecarea lui Dugandzic, locul său a fost luat cu mare succes de Rrahmani, iar ca extreme sunt folosiți Bamgboye și Petrila. Emmers a „supraviețuit” primelor etape în linia de mijloc, celălalt inter de regulă este Al. Ioniță, iar Albu pare a fi preferat în centru.

Onea, Oaidă, Papeau, Kait, Borja Valle pot fi oricând variante viabile, dar mai ales schimbări care să aducă un plus, în timp ce Cîrjan pare a fi pierdut din turație, iar Pănoiu – mai mult o soluție de avarie.

Chiar dacă valoarea celor de la Rapid este de necontestat, căpitanul Nicolas Samayoa este foarte încrezător în „oportunitatea de a cuceri trei puncte în compania unei echipe bune”. Internaționalul din Guatemala a spus că este foarte fericit la Iași, „un oraș foarte frumos, cu o vreme, deocamdată, foarte frumoasă” și că s-a adaptat repede în Copou.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări mai jos.

Citiți și: Suzuki a atins 80.000.000 de automobile vândute la nivel mondial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *