Prezentarea formației feminine de handbal CSM Iași 2020, pregătită de antrenorii Daniel Bura și Macrina Tomuleac, a avut loc miercuri, la Primăria Iași, cu trei zile înainte de debutul în Seria B a Diviziei A, în deplasare, cu HCF Piatra Neamț. Primul meci în propria sală este programat în etapa a III-a, pe 24 septembrie, cu Centrul Național de Excelență Sf. Gheorghe, dar se pare că jocul din etapa a II-a, din deplasare, cu CSM Galați DivA, se va desfășura pe 17 septembrie la Iași, deoarece sala gălățeană se află în reparații.

Prezentarea lotului clădit de consilierul local Mihai Liviu Gavril a fost dominată de superlative, cum se poartă pe culoarele Primăriei Iași, fiind anunțate șaisprezece jucătoare: Ancuța Moroianu, Anca Mihailiuc (LPS Iași) – portari, Iulia Bîță, Mădălina Olaru, Daria Doban (LPS Iași) – centri, Roxana Juverdeanu (căpitan), Alexandra Zholobovich, Andreea Alexandrescu (LPS Iași), Anisa Șerban – interi, Ioana Stanca, Diana Dincă, Paula Rudac (LPS Iași) – extreme, Miluța Ciofu, Georgiana Olaru, Andreea Dinu și Alexia Cucoș (CSS „Unirea” Iași) – pivoți. În cadrul lotului se mai pregătesc și Andra Tihu și Bianca Drăghici.

Obiectivul pentru primul an de viață al echipei este foarte îndrăzneț și a fost anunțat de căpitanul echipei.

„Suntem încrezătoare. Avem ca obiectiv promovarea în Liga Națională, ne dorim foarte mult să promovăm din primul an! Ne dorim cât mai mulți spectatori care să ne susțină de la început și până la final”, a declarat Roxana Juverdeanu.

Șeful secției de handbal de la CSM Iași 2020, clubul Primăriei Iași, este preparatorul fizic Florin Trofin, el insistând pe sprijinul de care echipa are nevoie din partea Consiliului Local Iași.

„Va fi un drum extrem de greu, avem nevoie de tot sprijinul pe care ni-l puteți acorda, mai ales în inevitabilele momente dificile ce probabil vor apărea”, a precizat Trofin.

Primarul Mihai Chirica a recunoscut că echipa de handbal feminin este a doua sa preferință după fotbal, a precizat ce vis mai are și a adus în discuție și noua Sală Polivalentă, care va costa circa 100 de milioane de euro, „nefiind însă mult pentru un oraș ca Iașul”!

„Este o mare onoare pentru noi să relansăm un nou sport în Iași. Dacă ne vom ține de cuvânt cu tot ce am promis va fi o echipă de succes. A fost un vis de mai multă vreme de a începe să reclădim mai multe echipe de succes ale Iașului. Nu trebuie să ne cantonăm doar în fotbal, a doua mea preferință a fost handbalul feminin. S-a reinventat un nou club sportiv municipal, care are câteva ținte. Una este șahul, avem cea mai bună școală de șah din România! Mai am un vis, ca echipa de baschet masculin să ajungă în topurile naționale”, a precizat Mihai Chirica.

,,Seria noastră pare una accesibilă pentru calificarea la turneul final, unde merg primele două clasate din fiecare din cele trei serii şi cele mai bune formaţii de pe locul trei. În perspectiva turneului final cu opt echipe din luna mai 2023, mă gândesc la faptul că în acea perioadă de trei zile trebuie să fim în formă maximă. Până atunci vom mai creşte valoric şi mă gândesc că trebuie să avem răbdare cu toţii, pentru că suntem un club nou înfiinţat şi există, firesc, probleme inerente unui astfel de debut. Am reuşit să alcătuim un lot competitiv, cu jucătoare tinere, dar şi cu câteva experimentate, care au evoluat constant în Divizia A şi Liga Florilor. Omogenizarea şi coeziunea lotului este obiectivul acestei perioade şi facem apel la publicul ieşean, avizat în handbal, să susţină echipa de la primul joc acasă, din 24 septembrie”, a declarat Mihai Liviu Gavril, consilier municipal şi iniţiator al proiectului, pe pagina oficială a echipei pe Facebook.

Citiți și: 60 de ani de la lansarea clasei compacte moderne odată cu Opel Kadett A, „miracolul economic german”! Cea de-a șasea generație Opel Astra deschide o nouă eră în clasa compactă

1 thought on “Superlative pe semicercul Primăriei Iași! Iașul țintește pentru 2023 nu una, ci două echipe promovate, preferatele primarului Mihai Chirica!

  1. Trebuia mai demult făcut asta. .
    LPS această pepinieră a handbalului ieșean, a stat în umbră foarte mult timp ! !
    SUCCES !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *