Iașul s-a îmbogățit, oficial, de aproape două săptămâni cu încă un cuplu sportiv: fosta voleibalistă Ana-Maria Ursachi și judoka Vlăduț Simionescu, singurul performer legitimat pentru un club din Iași, CS Politehnica, la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cum era de așteptat, mireasa a atras mai toate privirile, însă și Vlăduț a fost la înălțime cu al său smoking negru cu rever spitz, creat special pentru el de „Atelierul de Stil” într-o veritabilă provocare vestimentară pentru ca impozantul sportiv de peste 150 de kilograme să arate impecabil.

Era evident că Vlăduț Simionescu nu putea să-și cumpere din vreun magazin costumul de mire, oricât de scump ar fi fost, iar soluția s-a numit „Atelierul de Stil”. Masivitatea sportivului, mai ales la nivelul trenului superior, a pus la încercare iscusința croitorului, întreaga ținută fiind executată la Iași.

„Vlăduț are un spate foarte, foarte lat, imens, dar și o cutie toracică foarte dezvoltată, așa că am creat un șablon special pentru el. Spatele este mult mai mare decât talia, dar am găsit soluțiile optime”, ne-a declarat Andrei Florescu, managing partner la „Atelierul de Stil”.

Valorosul judoka a trecut prin șase probe, ca într-un concurs, până ca sacoul să poată fi adus la forma optimă, iar dacă ar fi fost posibilă fabricarea sa în serie ar fi fost încadrat la mărimea 74, estimează Andrei Florescu, în timp ce pantalonul a fost de mărimea 62. Smoking-ul îmbrăcat de Vlăduț costă 3.200 de lei, fiind confecționat dintr-o stofă de lână cu un pic elastan, însă mai puțin de jumătate cât ar costa același costum dacă ar fi comandat și executat la un atelier din străinătate.  

„Lucrăm de mult timp cu această țesătură fină, Carreman, și am ales-o pentru a putea avea Vlăduț lejeritate în mișcări. Dacă am fi optat pentru un material fix ar fi fost o problemă. Totul a fost realizat sută la sută manual – inclusiv butoniera pentru a-și putea încheia sacoul – totul a fost făcut pentru postura lui Vlăduț. Dacă ne-am raporta la străinătate, prețul de pornire pentru un astfel de smoking ar fi de 1.500 de euro. Tot la centimetru i-am făcut și cămașa și îmi amintesc că la o probă a venit de la un antrenament, iar circumferința pieptului era cu doi centimetri mai mare, adică diferența dacă poți încheia sau nu cămașa. Ne-am liniștit când am aflat că tocmai își lucrase pectoralii și era normal ca musculatura în expansiune să încapă mai greu în cămașa ce devenise cam strâmtă. Și cravata lungă de 1,80 metri tot noi i-am făcut-o”, a adăugat Andrei Florescu.

Chiar dacă șase probe probabil sunt multe chiar și pentru o rochie, Vlăduț a rezistat cu brio pentru a purta smoking-ul cu aceeași noblețe cu care a îmbrăcat kimono-ul la Jocurile Olimpice.

„În ciuda staturii sale impozante, Vlăduț este un om foarte blând. Un om cu care poți lucra foarte ușor și care te lasă să lucrezi. Vede că ești profesionist și atunci are încredere în tine, ceea ce pentru noi contează foarte mult”, ne-a mai spus Andrei Florescu, fondator la „Atelierul de Stil”.

„Sunt bucuros că am reușit să găsesc la Atelierul de Stil cei mai profesioniști, serioși și pasionați oameni din domeniu! Nu sunt un om tocmai cu măsuri normale și a fost nevoie de câteva probe, însă fără emoții, pentru că totul a decurs așa cum a trebuit. Grație Atelierului de Stil am reușit să am în cea mai importantă zi din viața mea de până acum o vestimentație corectă, cu gust și foarte bine făcută! A fost alegerea cea mai bună!”, ne-a declarat valorosul judoka Vlăduț Simionescu.

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *