Puține tichete mai erau disponibile joi, la prânz, la ora conferinței de presă din Copou dedicate ultimului meci al Superligii. Partida dintre Poli Iași și Petrolul Ploiești, programată duminică, de la ora 21:30, se va desfășura așadar cu casa închisă, echipa ieșeană având nevoie de minimum un punct pentru a evita retrogradarea directă fără să țină cont de celelalte rezultate ale rundei.

Antrenorul Tony da Silva a și spus că va fi concentrat numai și numai la meci, dar că spectatorii îi vor oferi informații despre ce se va petrece pe celelalte patru stadioane în privința evoluției scorurilor. Le-a cerut băieților săi, clasați pe locul 8 în play-out-ul Superligii, cu 24 de puncte, să respecte la maximum strategia de joc, așa cum au făcut luni, când au câștigat cu 1-0 disputa din deplasare cu FC Hermannstadt, atunci când și-au pregătit cu calm lovitura de grație, dată de Bettaieb în minutul 74, cu un șut splendid, din afara careului. Petrolul nu are nicio emoție în privința retrogradării, așa cum Tony susține că n-are nicio emoție specială în privința partidei de duminică, antrenorul concluzionând totul în doar câteva cuvinte.

„Ca de fiecare dată facem totul să câștigăm, dar important va fi să nu pierdem”, a declarat Tony. Și a mai spus Tony ceva: „Dacă stadionul va fi plin înseamnă că acest club este iubit, că este foarte important pentru oraș”.

Dacă până la meciul cu Petrolul (locul 5 în play-out, cu 29 de puncte) echipa era obligată să câștige fiecare meci, și numai celelalte rezultate, de regulă favorabile ei, i-au permis să fie încă în cărți pentru evitarea retrogradării directe, acum însă un punct i-ar asigura prezența la barajul cu cele două grupări din eșalonul secund ce au ratat promovarea directă. Putem vorbi că o victorie cu Petrolul ar putea-o scuti definitiv de emoțiile retrogradării dacă FC Botoșani (25 puncte) și FC Voluntari (24 puncte) nu vor câștiga meciurile pe care le vor susține cu Oțelul Galați (33 puncte), în deplasare, și cu Universitatea Cluj (30 puncte), acasă, dar și că o înfrângere ar putea-o retrograda direct dacă Dinamo (22 puncte) și FCU Craiova (22 puncte) vor câștiga meciurile de pe propriile terenuri cu UTA (37 puncte), respectiv FC Hermannstadt (31 puncte).

Bettaieb a fost joi reprezentantul vestiarului și a dat importantei dispute o semnificație deosebită.

„Este o finală, este un meci foarte important, ce trebuie tratat de parc-ar fi ultimul din viață”, a declarat Bettaieb, al cărui contract expiră la finalul sezonului.

Citiți și: Înmatriculările de autoturisme noi și-au revenit în aprilie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *