Trupa lui Leo Grozavu a rămas neînvinsă și după a treia etapă a play-off-ului Ligii 2 de fotbal, remizând marți, 2-2 (1-1), la București, cu CSA Steaua, formație fără drept de promovare, însă egalarea adusă de Vojtus în minutul 86, după ce tot el deschidea scorul în minutul 13, a venit parcă de nicăieri. De altfel, „dubla” atacantului central și punctul prin care CSM Politehnica Iași rămâne pe primul loc al Ligii 2 sunt cam singurele repere pozitive ale unui meci plin de restanțe!

Vașvari și Harrison n-au prins lotul din cauza unor probleme musculare, iar Brînză a fost preferat în poartă în locul lui Jankov. Meciul, desfășurat pe o ploaie măruntă, a început cu Hlistei blocând la centrul terenului pasa lungă a stoperului Mihăescu și punându-l pe Vojtus în postura de a se îndrepta spre poarta adversă. Discutabil dacă ar fi fost mai indicat să-i paseze imediat în stânga lui Hlistei, deși numai spre el se uita de a pierdut din viteză și din vedere că Iancu ieșise mult din cadrul porții. I-a pasat, poate un pic prea târziu, iar Hlistei a încercat o „scăriță”, nereușită însă, dar mingea a sărit tot spre Vojtus, însă chiar când se pregătea să reia de la 7 metri i-a fost suflată din spate de Șt. Pacionel! Faza a continuat în careul bucureștean, dar Hlistei doar a periat balonul dintr-o poziție favorabilă!

CSM Politehnica Iași, fără să practice un presing consistent, părea că deține frâiele disputei. Profitând și de erorile lui Mihăescu, formația ieșeană a fost mai prezentă în jumătatea de teren adversă și a deschis scorul în minutul 13, când Hlistei a apărut bine în centru după recuperarea lui Roman și l-a angajat foarte bine pe Vojtus, care de la 12 metri, talonat de Beța, l-a executat pe Iancu!

CSA Steaua a început să caute poarta ieșeană cu șuturi pe jos pentru a profita de gazonul ud, dar și cu incursiuni pe benzi, purtate de Ad. Popa, dar mai ales de Bodișteanu. Am consemnat multe erori individuale pe faza defensivă la CSM Poli, în situații simple, dar de regulă au funcționat dublajele, așa că egalarea a apărut târziu, însă chiar înainte de pauză, în urma unui corner acordat cu destulă lejeritate de fundașul stânga Finica, cel care cu câteva minute în urmă pierdea din prea multă neglijență mingea în preajma propriului careu! Ad. Popa a centrat, Chunchukov l-a pironit pe gazon cu mâna stângă pe stoperul Plămadă și apoi s-a înălțat nederanjat nici de celălalt stoper, Katanec, pentru a înscrie cu capul, sub transversală!

Imediat după pauză, Kouadio l-a înlocuit pe fundașul dreapta Martac, deși nu acolo era principala cauză a jocului lipsit de orice urmă de consistență. Musi a rulat în gol pe extrema dreaptă, iar interii Roman și Itu n-au ieșit cu nimic în evidență. Roman a început ceva mai bine actul secund, dar șutul său a fost respins peste poartă de Iancu. Următoarele mutări ale lui Grozavu au însemnat înlocuirile lui Hlistei și Marchioni în minutul 58 cu R. Ion și Telcean, însă nici ele n-au fost prea inspirate.

CSA Steaua continua să câștige duelurile din care aproape săreau scântei, iar în minutul 70 am consemnat cea mai închegată fază ieșeană, cu pase bine articulate, dar cu Musi blocat în momentul șutului. Formația din Ghencea a trecut în atac, iar Șt. Pacionel a trimis o pasă ceva mai lungă spre Chipirliu, cu șanse minime ca mingea să treacă prin culoarul strâmt dintre Katanec și Finica. Mingea venea cuminte pe stângul, piciorul său de bază, pentru o respingere banală, mai ales că nu era presat de vreun adversar pentru a fi nevoit să intervină cât mai repede. Inexplicabil, a ales să lovească mingea repede, făcând un pas în față pentru a o lovi cu dreptul, însă a dat pe lângă balonul care a ajuns la Chipirliu, iar acesta a avut timp să preia și să-și aducă echipa în avantaj cu un șut deloc bine plasat, dar suficient de puternic pentru ca Brînză să nu poată avea reacție!

Musi a fost schimbat abia în minutul 73, cu Dumitru, care a mai înviorat cât de cât flancul drept, Finica a confirmat prestația modestă cu o execuție jenantă a unei lovituri libere dintr-o poziție excelentă, discretul Roman a fost înlocuit în minutul 80 cu Mogoș, însă Cristea a rămas din nou pe bancă. A venit însă minutul 86, când Itu și-a justificat totuși prezența pe teren cu o centrare perfectă la bara a doua, Vojtus s-a înălțat dictatorial în fața lui Beța și a plasat balonul cu capul pe o traiectorie bisectoare între Iancu și stoperul Sabău care-l înlocuise în minutul 27 pe ezitantul Mihăescu.

Rezultatul a părut mulțumitor pentru ambele formații, mai ales pentru cea ieșeană, care a rulat la o turație dezamăgitoare, iar Grozavu ar trebui să strunească bine hățurile ce par lăsate cam lejer în play-off-ul în care CSM Politehnica Iași încă are o situație bună în clasament, dar nici chiar atât de bună încât să-și permită să rămână culcată pe-o ureche!

Sursa foto: Steaua București – Facebook.

Citiți și: Triplă victorie pentru Hyundai Ioniq 6: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *