Sfârșitul de săptămână sportiv a început la Iași încă de vineri, cu prezența campioanei en-titre CSM Baia Mare pe Stadionul „Tepro”, și se va încheia luni, când trupa lui Leo Grozavu se va confrunta, de la ora 18:00, cu Petrolul Ploiești, în contul etapei a XI-a a Superligii.

Rugby, Liga Națională: CS Politehnica Iași – CSM Baia Mare 3-85 (0-42)

Șapte săptămâni au trecut de când rugbiștii de la CS POLITEHNICA IAȘI, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu și Mihai Stuparu, n-au mai jucat pe Stadionul „Tepro”. Tribuna de deasupra vestiarelor s-a umplut vineri pentru întâlnirea cu campioana en-titre, din cadrul etapei a VII-a, a II-a a returului, a Grupei A a fazei a II-a a Ligii Naționale. Partida n-a avut istoric, cum era de altfel și de așteptat, punctele formației ieșene fiind realizate de Michiduță, din lovitură de pedeapsă.

CS Politehnica Iași: David (’62 Platon), Matei, Vieru-Găină (’39 Stanciuc) – Fânariu, Ghenea – Baboiu (’54 Novac), Sidău (’52 Gherasim), Arăriței – Husdup, Michiduță – Holbocianu, Văcaru (căpitan), Deliu, Sandu – Neagu.

CSM Baia Mare deschide clasamentul Grupei A cu 25 de puncte, în timp ce formația ieșeană, cu mari întârzieri privind sprijinul financiar oferit de Consiliul Local și Primăria Iași, ocupă locul al doilea, cu 16 puncte.

CS Politehnica Iași va sta etapa viitoare, iar din Grupa A mai are de disputat două jocuri, ambele pe teren propriu, însă în luna noiembrie, cu Știința Petroșani (18 noiembrie), respectiv RC Bârlad (25 noiembrie). 

Fotbal, derby-ul Ligii 4 Iași: CSM Pașcani – ACS USV Iași 0-0

Derby-ul s-a încheiat duminică nedecis, 0-0, iar celelalte rezultate alte etapei a VII-a a Ligii 4 a județului Iași au fost următoarele: Unirea Al. I. Cuza – Victoria Lețcani 0-3, Moldova Cristești – Viitorul Hârlău 5-1, AS Țuțora – Stejarul Dobrovăț 2-1, Gloria Bălțați – Unirea Scânteia 1-2, Unirea Ruginoasa – Tonmir Iași 3-1, Stejarul Sinești – Zimbru Boureni 0-3, Stejarul Bârnova – Com-Val Valea Lupului 0-3.

Podiumul este ocupat de cele trei formații neînvinse până acum, toate cu câte 17 puncte, formații cu linii de clasament aproape identice: 1. CSM Pașcani (golaveraj 24-4), 2. Victoria Lețcani (20-6). 3. ACS USV Iași (18-4).

Duminică, în runda a VIII-a, ACS USV Iași se deplasează la Scânteia (locul 12 din 16 echipe, cu 6 puncte), în timp ce CSM Pașcani și Victoria Lețcani vor juca acasă, cu Sinești (penultimul loc – 3 puncte), respectiv Bălțați (locul 10 – 10 puncte).

Handbal, Divizia A: CSU Pitești – CS Politehnica Iași 26-26 (17-15)

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au demonstrat că progresează de la meci la meci și au obținut sâmbătă primul lor rezultat pozitiv al sezonului chiar dacă deplasarea a fost istovitoare, iar întreaga luptă a fost purtată în doar nouă jucători! Așadar, CSU Pitești – CS Politehnica Iași 26-26 (17-15), în etapa a III-a a Seriei B a Diviziei A.

Politehnica s-a încălzit ceva mai greu și de la 13-8 a înscris patru goluri la rând, prin Folescu (două), Lătescu și Chitic, dar a primit gol în ultimele secunde ale primei reprize, așa că pauza a consemnat 17-15. A egalat la 17 grație reușitelor lui Andriescu și Drenceanu, iar Folescu a adus-o de două ori în avantaj (18-17, respectiv 19-18).

Meciul a fost foarte echilibrat, niciuna dintre echipe nereușind să conducă până la final la mai mult de un gol diferență! Au mers umăr la umăr, Politehnica a condus cu 23-22 (Andriescu), 25-24 (Chitic) și 26-25 (Drenceanu), dar a fost egalată la 26, însă a câștigat și de această dată repriza a doua, cum reușise și în precedentele două dispute.

CS Politehnica Iași: Ionică – Andriescu (6 goluri), Folescu, Drenceanu, Chitic (câte 5), Lătescu (3), Demir (două), Brînduș și Dedeagă.

Echipa ieșeană, aflată în aceeași situație precum cea de rugby privind sprijinul financiar oferit de Consiliul Local și Primăria Iași, a obținut primul punct în clasamentul de șapte grupări, iar în runda a IV-a va primi sâmbătă, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, vizita formației CSO Teutonii Ghimbav.

Citiți și: Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut după nouă luni consecutive de progres!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *