Cuplu de fundași centrali la conferința de presă de vineri, din Copou, dedicată partidei dintre Poli Iași și Petrolul Ploiești, programată luni, de la ora 18:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în contul etapei a XI-a a Superligii. Fostul stoper Leo Grozavu a fost însoțit de unul din actualii săi fundași centrali, Florin Ilie, cel care s-a declarat convins că echipa va arăta altfel decât la precedentele apariții în Copou și că toate punctele vor rămâne la Iași.

Ar fi o premieră în actualul sezon ca Poli Iași să câștige pe propriul teren. Are două înfrângeri și un rezultat de egalitate, dar acesta din urmă, 1-1 cu FC Botoșani, a fost obținut între ultimele două victorii din deplasare, 2-0 cu Universitatea Cluj-Napoca, respectiv 2-1 cu FC Voluntari. S-au adunat așadar trei meciuri consecutive fără înfrângere, Poli ocupă locul 12 cu 10 puncte (3 victorii, toate în deplasare, și egalul cu FC Botoșani), în timp ce Petrolul este pe 6, cu 14 puncte (jumătate din cele zece meciuri le-a încheiat la egalitate), și trebuie să remarcam că patru din cele cinci înfrângeri ale trupei lui Grozavu au fost suferite cu ocupante din primele cinci poziții!

Leo Grozavu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Petrolului, echipă care nu-l va avea la dispoziție pe Țicu, suspendat, o echipă despre care a menționat că se bazează pe suporteri pătimași și probabil că Poli încă suferă că nu are și ea parte de încurajărilor propriilor suporteri ce au purtat-o cu multă căldură spre promovare. Echipa ieșeană a știut cum să speculeze la Voluntari absențele ambilor stoperi adverși titulari, fiind de așteptat să apeleze la o partitură asemănătoare și luni.

Fl. Ilie a ieșit mai bine la declarații decât din duelurile cu adversarii, dar pare a fi din ce în ce mai acomodat la Iași, situație în care se regăsesc și alți jucători transferați în vară. Sigur, mai sunt câțiva de la care încă se așteaptă finalizarea integrării, cum ar fi fundașul dreapta Belu, de care ar fi fost mare nevoie luni deoarece Martac este suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene. Bordeianu s-a achitat bine de sarcinile amintitului post în repriza a doua a victoriei de la Voluntari, dar rămâne de văzut dacă Grozavu își va permite sau nu să-l disloce din linia de mijloc, unde împreună cu interii Roman și Marchioni a susținut cu brio acțiunile celor trei atacanți.

Conferința de presă integrală o puteți urmări mai jos.

Citiți și: „Back to School” – Viitorul te așteaptă, primul eveniment Mall Auto organizat cu ajutorul inteligenței artificiale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *