„Tehnologii inovatoare și sustenabile în horticultură” este tema workshop-ului organizat de Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de parteneri din mediul economic, companii internaționale de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii.

Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, de la ora 14:00, iar studenții sunt invitați să afle informații despre importanța folosirii biostimulatorilor în agricultură și care sunt inovațiile din domeniu ce oferă soluții pentru alimente de calitate superioara, atât în prezent, cât și în viitor.

„Propunem studenților noștri o nouă întâlnire concisă și de impact, de data aceasta cu reprezentanți ai Corteva Agriscience, eveniment în cadrul căruia vom afla noutăți despre produse și tehnologii sustenabile atât de necesare în domeniul horticulturii. De exemplu, invitații noștri vor prezenta un produs despre care se spune că este revoluționar, un biostimulator uimitor prin modul în care asigură azotul ori de câte ori plantele au nevoie de el, acest lucru îmbunătățind în mod natural vitalitatea culturilor pe tot parcursul sezonului de dezvoltare”, a declarat conf. univ. dr. Cintia Colibaba, prodecan al Facultății de Horticultură USV Iași.

La USV Iași se urmărește aducerea în prim-plan a discuțiilor pe teme de genetică avansată, produse pentru protecția plantelor, produse biologice și agricultură digitală, cu ajutorul cărora poate fi construit un mediu agricol durabil și sustenabil.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

1 thought on “Un produs revoluționar va fi prezentat la workshop-ul organizat joi la USV Iași!

  1. Este îmbucurător să citesc despre lansarea unui produs „revoluționar” la workshop-ul organizat la USV Iași. Cu toate acestea, m-a lăsat curios și cu multe întrebări. Cum va schimba acest produs viața oamenilor la nivel cotidian? Cum se distinge de alte produse comparabile de pe piață? Și, de asemenea, care sunt implicațiile etice și de mediu ale producerii și utilizării acestui produs? Fără îndoială, inovația este esențială pentru dezvoltarea societății noastre, însă trebuie să ne asigurăm că progresele pe care le facem sunt sustenabile și benefice pentru toți pe termen lung. Sper că aceste aspecte vor fi discutate în cadrul workshop-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *