Trupa lui Leo Grozavu se află înaintea ultimei etape a sezonului regulat. Luni, de la ora 20:00, va închide în deplasare, cu Oțelul Galați, prima parte a Superligii, meci în care doar victoria i-ar asigura o clasare în prima jumătate a play-out-ului, unul din avantaje fiind că ar susține cinci meciuri pe propriul teren și patru departe de Iași.

„Injecție de moral” pentru Poli Iași în disputa cu Oțelul Galați ce închide sezonul regulat al Superligii!

Sigur, avantajul terenului propriu este unul foarte important, nu însă și decisiv. Iașul însă demonstrează cât de atipic este și la nivelul meciurilor din Copou. Poli nu este susținută de membrii galeriei, mult prea supărați pe nefericitul rebranding cu rol de babă pieptănată, iar spectatorii nu vor mai fi la fel de numeroși, peste 8.000, precum la ultimele două apariții pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, cu Rapid (scor 3-1) și cu Dinamo (0-0). Vor reveni probabil la două-trei mii, iar în calcule mai poate fi luat un aspect, deloc de neglijat. Calitatea gazonului de pe bătrâna arenă ieșeană lasă tot mai mult de dorit, în timp ce Poli a arătat că este preocupată să paseze, să construiască, mai ales că decarul său, Roman, a revenit pe teren la două din ultimele trei dispute și se așteaptă de la el să joace tot mai mult.

Poate acesta este și motivul pentru care antrenorul Leo Grozavu a dat de înțeles la conferința de presă organizată sâmbătă în Copou că victoria cu Oțelul nu este neapărat obligatorie, totul având să se decidă în play-out. Antrenorul de la Poli Iași își va ispăși la Galați cea de a doua etapă de suspendare, dar de data aceasta nu va mai urmări meciul din camera de hotel, cum s-a mai întâmplat. Va intra pe poarta stadionului, dar probabil nu va urca în tribune, ci va sta în autocar. În schimb, omologul său, Dorinel Munteanu, va reveni pe bancă după ultima suspendare ispășită.

Grozavu a salutat revenirea lui Lung jr., care a apărat zilele trecute în neanunțatul meci amical cu gruparea din Liga a IV-a, Stejarul Dobrovăț (scor 2-0, unul din goluri fiind înscris de Allanzinho, cel care se remarcase și în precedentul joc de verificare, tot neanunțat, și apoi a fost titularizat).

„Asta nu înseamnă că sunt nemulțumit de Ailenei, el și-a făcut datoria. Silviu este un lider și va reprezenta o veritabilă injecție de moral. Oțelul este un adversar incomod, care te provoacă la un meci de luptă, dar sper să ne putem impune jocul și să profităm cât mai mult de orice oportunitate pe care ne-o vom crea”.

Poli Iași se confruntă cu o singură problemă de lot majoră, cea a lui Ispas, însă pentru Oțelul va reveni și Bordeianu, suspendat în meciul cu Dinamo, iar Lung jr. va redeveni titular și, probabil, căpitan.

„Vom întâlni o echipă agresivă, care nu te lasă să joci. Trebuie să fim inteligenți, calmi, răbdători pentru a putea reveni acasă cu toate cele trei puncte. Să fim inteligenți înseamnă să profităm de orice situație pe care ne-o creăm. Ne așteaptă un play-out pe muchie de cuțit. Nu există diferență prea mare nici între echipele din play-off și cele din play-out, așa că e limpede cât de echilibrat se anunță play-out-ul. Mi-a fost foarte greu în etapele în care n-am putut fi pe teren, dar echipa a făcut o treabă bună, a acumulat puncte care au dus-o în afara locurilor de baraj și sper ca și după cele nouă meciuri din play-out să ne situăm tot deasupra barajului”, a declarat Silviu Lung jr.

Citiți și: Electrificat, inteligent, confortabil: Noul Opel Corsa Hibrid pornește de la 17.678 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *