Trupa lui Leo Grozavu s-a poticnit din nou în Copou și vineri, în deschiderea etapei a XXIX-a a sezonului regulat al Superligii, încheind 0-0 cu Dinamo într-un meci care a avut multe în comun cu cel susținut în compania formației FC Voluntari. Atunci însă echipa ieșeană nu încheiase confruntarea în corzi, în genunchi, ridicând capul doar pentru a implora gongul izbăvitor!

Portarul Ailenei a revenit în echipă după ce ieșise accidentat marți la acel 1-1, din deplasare, cu FC Universitatea Craiova, ca și fundașul dreapta Todoroski și stoperul Samayoa, lăsați pe bancă etapa trecută. Celălalt stoper, Fl. Ilie, a intrat și el pe bogata listă a căpitanilor de echipă, iar Ștefanovici a întregit linia de patru fundași. În fața lor a fost așezat un trio de mijlocași alcătuit din Marchioni, Itu și Mihai, iar atacanți au jucat Bettaieb (autor a două goluri în ultimele două jocuri), Buș și Harrison, ultimii doi nefăcând parte din lotul pentru Craiova.

Jocul a fost aspru la început, cu intrări decise la minge, chiar tăioase, iar Todoroski a văzut cartonașul galben încă din primele minute. Poli a căutat să paseze mai mult, dar s-a poticnit mult. Mihai a căutat mingea în permanență, dar parcă a fost evitat pentru că el mereu viza continuarea spre poarta apărată de Golubovic, pe când mulți dintre colegii săi vedeau cel mult în lateral. Mai mult din greșeală a găsit Harrison pasa pentru a valorifica inspirata infiltrare a lui Itu în careul advers, acesta a preluat bine, și-a pregătit bine șutul cu stângul din preajma stoperului Patriche, dar parcă s-a speriat prea tare de oportunitatea ivită și a trimis modest, pe direcția lui Golubovic. Același Itu s-a infiltrat bine și pe stânga, dar n-a găsit o pasă precisă pentru a da și mai multă consistență fazei.

Ocazia avută din senin de atacantul Abdallah în minutul 22, care a reluat imprecis din poziție ideală, a cam tăiat din elanul formației ieșene. A încercat să fie mai atentă, dar a devenit mult prea precipitată la construcție. Harrison cobora mult pe dreapta în sprijinul apărării, deși lui nu i se pot atribui sarcini prea defensive, însă și atacantul britanic a exagerat să joace toate mingile ca un tribut adus lui Luis Phelipe, mingi pe care de regulă le-a irosit. Marchioni a fost parcă apăsat cam mult de cartonașul galben primit în prima jumătate de oră, nereușind nici el să ordoneze jocul. Poli a aglomerat prea mult pe centru, dar nici nu prea avea cine să desfacă jocul pe benzi, eventualele urcări ale fundașilor laterali izbindu-se de prezențele lui Bettaieb și Harrison. Buș s-a zbătut în van, nemulțumit de faptul că nu a primit vreo minge utilă, scorul alb de la pauză reflectând fidel cele petrecute pe teren.

Grozavu, care și-a ispășit cu Dinamo prima din cele două etape de suspendare după ce a primit cartonaș roșu la pauza meciului de la Craiova, n-a mai mizat și în actul secund pe Marchioni și Itu, înlocuindu-i cu Jatoba și Saghiri. Saghiri s-a dus însă cam mult în banda stângă, iar Jatoba n-a dovedit aptitudini reale de „închizător”, așa că Dinamo a început să găsească repede drum spre careul ieșean. Abdallah și Semnai, introdus la pauză, au lansat primele avertismente, iar în minutul 64 au fost retrași de pe teren Harrison și Buș, fiind înlocuiți cu Kabran și Roman. Roman a încercat repede din spatele vârfurilor câteva pase subtile, Mihai s-a prins bucuros în țesătura sa, dar atacanții Kabran și Bettaieb erau în afara jocului. Mihai a luat el o fază pe cont propriu, a trecut elegant de doi adversari și a șutat bine de la 20 de metri, însă Patriche a făcut un meci bun și a blocat parțial șutul, risipind emoțiile pe care sigur le-ar fi avut Golubovic.

Poli nu rezolvase însă închiderea zonei din fața fundașilor, iar Dinamo a început să zburde tot mai confortabil pe măsură ce se scurgea timpul. Portarul Ailenei a avut și două ezitări, apărarea a gafat și ea în cascadă, dar stoperul Fl. Ilie a blocat cât nu blocase până atunci în tot sezonul. Ocazii imense irosite de Selmani, dar mai ales de Abdallah, care la cornerul din minutul 74, inexplicabil, a fost lăsat liber, dar a reluat cu capul pe lângă poartă dintr-o poziție ideală! Tot Abdallah a fost găsit singur cu Ailenei în minutul 84, însă tânărul portar și-a spălat păcatele și a avut din nou o intervenție de portar mare, respingând cu piciorul! Tot Ailenei a intervenit decisiv și în fața tehnicului Pavicic, chiar înainte ca acesta să-și pună un coleg într-o nouă situație ideală!

S-a terminat 0-0 până la urmă, cu o formație ieșeană prăbușită poate și pentru că Grozavu era prea departe de ea, cum va fi și etapa următoare, ultima a sezonului regulat, în deplasare, cu Oțelul Galați. S-a terminat și seria de trei meciuri în șapte zile, începută cu un 3-1 de vis în Copou cu Rapid și încheiată fără înfrângere. Prea modestă însă prestația cu Dinamo, prestație care obligă la o cu totul altă atitudine, obligatorie de altfel pentru a trece cu bine și de disputa cu Oțelul.

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și Test Autoplay: MG4 Electric – Ambiție chineză sub protecție britanică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *