Pentru Alexandra Creangă, studentă la Peisagistică, la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), performanța pare a fi ținta pe care și-a propus-o atât la nivel academic, cât și sportiv. Practicantă a tirului cu arcul, Alexandra este studentă în anul al III-lea, are 10 la toate examenele și este campioană națională!

,,Am început să practic tirul cu arcul în clasa a IX-a, la îndrumarea unor colegi de clasă care participau deja la concursuri. La început a fost doar o curiozitate, fiind un sport mai puțin întâlnit, foarte rapid s-a transformat într-o pasiune, dată de conexiunea pe care am dezvoltat-o cu arcul meu, dar și de colectivul din care făceam parte și atmosfera din timpul competițiilor”, povestește studenta.

Tânăra a absolvit Colegiul Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău, dar în același timp îi plăceau și științele exacte, așa că domeniul peisagistic s-a mulat perfect.

„Dintre toate facultățile, mi-am depus doar aici dosarul, pentru că știam că asta îmi doresc să fac, iar pe parcurs am descoperit că am făcut alegerea corectă”, declară Alexandra Creangă.

Cu toate că este foarte solicitant să îmbine învățatul cu sportul de performanță, ea spune că își găsește tot timpul motivația pentru a fi și bursieră.

,,Este solicitant să îmi mențin bursa, în special cea de merit. În anumite semestre este mai dificil, atât prin învățatul propriu-zis, cât și prin prezența constantă la cursuri. Nu știu exact de unde am motivația, așa am fost de mică. Mai sunt momente când îmi pierd motivația din cauza presiunii pe care o pun singură pe mine, dar reușesc să mă redresez. Când am venit la facultate știam că nu voi putea continua antrenamentele la aceeași frecvență ca înainte, așa că am pus facultatea pe primul loc. Totuși, am continuat să merg la antrenamente și competiții la care programul îmi permitea”.

Alexandra este campioană națională de junioare la tir cu arcul outdoor, iar când vine vorba de concursuri, la primul concurs la care a participat a câștigat titlul de vicecampioană națională. A mai participat și la competiții internaționale în Slovenia (locul 1 la echipe), Italia (locul 3 la echipe) și Grecia.

„Pe parcurs am mai obținut podiumuri pe plan național, ultimele fiind titlul de campioană națională în aer liber la 50 de metri și locul al doilea la Naționalele în sală pentru senioare, la proba 18 metri”, încheie Alexandra Creangă, studentă la specializarea Peisagistică, anul III.

Alexandra a deprins tainele tirului cu arcul compound, o probă mult mai spectaculoasă decât arcul olimpic, la Bacău, cu antrenoarea Geanina Ivu, iar la ACS USV Iași se pregătește sub îndrumarea antrenorului-coordonator Cezar Alexandrescu, antrenorul lotului național de senioare.

„Alexandra este în primul an de concurs la senioare. Am antrenat-o și la lotul național de junioare, dovedindu-se o sportivă foarte inteligentă, care asimilează rapid orice informație. Are o sensibilitate aparte și își gestionează foarte bine emoțiile de concurs. Știu că studiile sunt prioritare, așa că facem antrenamentele la un nivel care să nu-i perturbe deloc activitatea de la facultate”, ne-a spus Cezar Alexandrescu despre studenta de la USV Iași componentă a lotului național de senioare al României la arc compound.

Sursa foto: USV Iași.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Citiți și Test Autoplay: MG4 Electric – Ambiție chineză sub protecție britanică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *