Trupa lui Leo Grozavu nici n-a apucat să savureze succesul obținut sâmbătă cu Rapid în Copou, acel entuziasmant 3-1, că a plecat luni la Craiova pentru a deschide marți etapa a XXVIII-a a sezonului regulat al Superligii în compania formației locale, FC Universitatea.

Poli a abordat disputa în următoarea formulă: Ailenei – Martac, Bouhenna (căpitan), Fl. Ilie, Ștefanovici – Allanzinho, Marchioni, Mihai, Saghiri – Bettaieb, Kabran. Lung jr., Roman, Ispas, Buș și Harrison nici n-au efectuat deplasarea, dar echipa ieșeană și-a arătat de la început intențiile ofensive, pasând bine, cu Mihai în rol de coordonator, în ciuda presingului practicat de gazde. Acțiunile de atac s-au soldat cu trei șuturi în primele douăsprezece minute: Allanzinho – în Martac, Marchioni – peste poartă și Mihai – deviat în corner. 

FC „U” a avut de suportat două accidentări neforțate și operase deja două înlocuiri până în minutul 15! Formația ieșeană a cam fost impresionată de aceste ghinioane, pentru că a dormit la angajarea din minutul 19 pentru Chițu. Acesta a preluat, l-a întors în careu pe Bouhenna pe toate părțile, dar nici altcineva n-a catadicsit să-l blocheze să „înțepe” balonul de la 7 metri spre bara a doua, unde așteptau liberi trei colegi, cel mai îndepărtat, Ibrahim, împingând mingea în poartă de lângă bară! Mai mult, portarul Ailenei s-a accidentat la această neașteptată deschidere a scorului și a fost înlocuit cu debutantul Niga în minutul 23!

Poli a reluat ofensiva. Marchioni a șutat de la 25 de metri în minutul 31, însă portarul R. Popa a reținut, iar Allanzinho a trimis peste poartă, de la 18 metri, din poziție promițătoare. O bună ocazie a avut același Ibrahim, dar a reluat cu capul peste transversală o centrare din corner. Partida a scăzut de tot în intensitate, echipele așteptând parcă să afle câte minute de prelungiri vor fi indicate de la margine. În primul din cele șase, Kabran a centrat bine în careu peste neatenții fundași adverși, iar Bettaieb a egalat cu o lovitură imparabilă cu capul!

Achim și Sidibe intraseră deja la FC „U” în primul sfert de oră, dar vedetele Bauza și Bahassa erau pe bancă. În schimb, Grozavu i-a trimis pe teren din minutul 46 pe Bordeianu și Jatoba, înlocuindu-i pe Mihai, respectiv Saghiri. Martac a început actul secund mult mai activ în atac și a centrat bine pe jos în minutul 55, Bettaieb a șutat la colțul scurt, R. Popa a respins, Martac a insistat și l-a deposedat pe Lekiatas, a pasat perfect la 6 metri, de unde Allanzinho putea el finaliza în poarta goală, dar, altruist, i-a pus mingea pe tavă lui Kabran, care a împins-o în plasă din apropiere! După cinci minute de analiză în camera VAR, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid! Kabran a părăsit dezamăgit terenul în minutul 67, fiind înlocuit cu Gheorghiță, care a jucat atacant central și a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție bună. Jocul s-a mutat rapid în cealaltă jumătate, Chițu a deviat în minutul 77 cu capul pe spate, Sidibe l-a ridiculizat pe Bouhenna cu o trecere elegantă și l-a executat pe Niga! Iarăși analiză în camera VAR, verdictul fiind mai rapid: gol anulat pentru henț la Sidibe!

Allanzinho a trimis și el pe lângă poartă în minutul 81 dintr-o poziție similară cu a lui Gheorghiță și tot el a șutat și peste transversală trei minute mai târziu. Poli căuta golul victoriei, Bahassa l-a înlocuit pe Ibrahim în minutul 85, dar Bordeianu a primit în primul minut de prelungiri al doilea cartonaș galben și a fost eliminat! Imediat, stoperul Samayoa l-a înlocuit pe Allanzinho, dar Poli, cu o pregătire fizică superioară, continua să atace! Gheorghiță a prelucrat o fază în minutul 90+5 și a șutat din întoarcere, la colțul lung, dar balonul a ocolit ținta.

S-a încheiat 1-1, Poli Iași a acumulat 31 de puncte, a rămas pe locul 13, la egalitate cu FC „U”, și va juca vineri, de la ora 20:00, în Copou, cu Dinamo, în deschiderea penultimei etape a sezonului regulat, al treilea meci în doar șapte zile!

Citiți și: Test Autoplay: MG4 Electric – Ambiție chineză sub protecție britanică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *