Nu-i prima oară când pomenesc de drumurile total diferite pe care au apucat-o echipele masculine de baschet din Iaşi şi din Târgu Mureş. S-au întâlnit în 1998 în confruntarea care a dat medaliata cu bronz a acelei ediţii. Politehnica Moldrom Iaşi a obţinut atunci cea mai mare performanţă a baschetului ieşean urcând pe treapta a treia a podiumului, însă de atunci a tot luat-o la vale.

A mai rezistat câteva sezoane în primul eşalon, de câteva ori fiind adusă înapoi de Federaţia de la Bucureşti după ce retrogradase, în timp ce meciurile la Târgu Mureş se desfăşoară de multe ori cu casa închisă.

Însă cel mai bun exemplu îl avem acum. BC Mureş începe mâine confruntarea cu CSU Ploieşti contând pentru desemnarea campioanei României, în timp ce Politehnica Iaşi se prezintă peste câteva ore la ultimul turneu al fazei semifinale din eşalonul secund! Iaşul va avea mari emoţii şi până să ajungă să joace pentru promovare, în timp ce emoţiile Mureşului sunt cu totul şi cu totul de altă natură.

Nu pomenesc absolut nimic despre cauzele care ne-au adus în această situaţie jalnică în comparaţie cu Mureşul, poate le precizaţi voi, eu doar am constatat…

1 thought on “Unde-i Mureşul şi ce-a ajuns Iaşul!

  1. Cauzele? Lipsa banilor si a interesului administratiei locale… Daca BC Tirgu Mures joaca cu Primaria Targu Mures pe piept, ca si CSM Oradea si altii, Politehnica Iasi joaca cu FSI pe… fund, ca pe acolo este interesul acordat lor… Daca te uiti la primii cinci de la BC TM, ai sa vezi patru straini in lot, ma refer la jucatori de alta cetatenie decit cea romana… Plus un trimisorean… Antrenorul, nu mai vorbim, si el cu pasaport de Serbia parca… Hai sa ne uitam la echipa noastra… Citi straini? None… Antrenorii? Buni, nascuti in Iasi amindoi, Gabi Calpon, secundul, fiind si secundul nationalei de juniori.
    In concluzie, firfiricii aia pe care asa numita FSI (ar trebui sa se numeasca FSF…) de 5,000 – 7,000 ron pe luna, se numeste pomana, in nici un caz finantare… Nu ai putea plati nici macar un singur jucator strain cu acesti bani… Daca suma asta ar fi mai aproape de realitate, sa zicem vreo 50,000 – 70,000 ron pe luna, sint convins ca Iasiul ar juca in Play-Off si ar bate Muresul fara probleme… Am vazut echipele de la Mures, Oradea, Ploiesti, pe viu, in diverse meciuri, in ultimele partide… Nu sint de speriat…
    Il avem pe Mada jucator de baza… Il avem pe Ionut conducator de joc… Il avem pe Milu Amarghioalei bun aruncator de la distanta… Ii ai pe cei doi Vlazi… Iaca un prim cinci fara straini… Adu un pivot de meserie la 2,10-2,15… Adu un conducator de joc sa il poata ajuta pe John sa creasca… Adu inca un pivot si el peste 2,00 metri… Pe banca in crestere ii ai Necsanu, Cristean, Padineanu… Ce ai putea sa iti doresti mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *