Unii cu Steaua, alții cu statistica: CSA Steaua București – CSM Politehnica Iași, vineri, de la ora 17:30, în penultima etapă a sezonului regular al Ligii a II-a

Trupa lui Costel Enache se va confrunta vineri, de la ora 17:30, în deplasare, cu CSA Steaua București, în deschiderea penultimei etape a sezonului regular al Ligii a II-a. Formația gazdă ocupă cu 31 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău, locul al șaselea în clasament, ultimul care asigură prezența în play-off, și probabil nici nu se gândește la vreun pas greșit vineri, deoarece Ciucul (29 puncte) și Slobozia (27) stau la pândă. CSM Poli se prezintă la meci după egalul înregistrat sâmbătă, în Copou, scor 1-1 cu FC Brașov, în primul meci oficial al anului, și-a luat de etape bune gândul de la play-off, dar vorbește continuu despre promovare în 2023, și își propune un rezultat pozitiv de la jocul cu Steaua, aspect reliefat la conferința de presă de miercuri de antrenorul Costel Enache și fundașul Tiberiu Serediuc.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași s-a referit în câteva cuvinte la jocul cu FC Brașov, concluzionând că, în linii mari, nu prea are ce le reproșa jucătorilor săi, aducând ca argument statisticile consultate după meci, statistici care însă n-ar trebui să joace un rol mai important decât cel consultativ.

„Chiar dacă n-am avut un rezultat bun, mari reproșuri nu am pentru jucătorii mei. Am controlat tactic jocul (n.r. – deși brașovenilor părea că le convenea să aștepte momentele oportune pentru a acționa pe contraatac, ceea ce le-a și reușit de destule ori), dar au fost și greșeli, provocate de adversitate, au existat naivități pentru că am avut pe teren jucători tineri, dar, în general, echipa a jucam cam ceea ce pregătisem, mai ales în prima repriză. În actul secund, a fost un joc mai direct, mai de luptă, dar n-am fost lucizi la finalizare și la ultima pasă. Dacă vom continua așa, putem progresa foarte mult”, a declarat Enache.

Antrenorul de la CSM Poli crede în forța echipei sale, a pus pe tapet în special lucrurile bune reușite, îi știe atuurile și vrea să le etaleze pe teren.

„Va fi un joc greu, Steaua a continuat bine acest an, a dovedit și-n prima etapă cu un scor și joc consistente (n.r. – 5-0 în deplasare cu Unirea Constanța). Cred în forța echipei noastre, în ultimele șase jocuri avem doar două goluri primite. Suntem o echipă bună de contraatac. Avem așadar armele noastre, putem spera la un rezultat pozitiv, ceea ce înseamnă chiar și un egal”. 

Pușcaș rămâne departe de a fi luat în calcul pentru jocuri, iar marți s-a accidentat și  Pelivan.

„În rest, suntem 17 jucători valizi. Nu mulți, dar vrednici. E nevoie de omogenitate în primul 11. Nu putem schimba jucători la fiecare greșeală. Toți au greșit, nu avem însă alți 11”, a precizat Enache.

Tiberiu Serediuc este unul din stâlpii actualei echipe, unul din puținii jucători ce pot fi cât de cât mulțumiți de cum s-au prezentat până acum pe teren. El părea că începea să spună lucruri interesante la conferința de presă, dar sfârșea prin a rosti banalități sau a aduce aminte cât de greu era în vară, așa cum la meciul cu Brașovul a fost scânteia care a provocat deschiderea scorului în minutul 9 și l-a încheiat în nota echipei, una tangentă cu mediocritatea, dar probabil mult mai bună prin statistici.

„Va fi un meci greu, au echipă bună, dar suntem pregătiți pentru ceea ce urmează, sper să revenim cu un rezultat pozitiv. Avem încredere, ne-am pregătit, vrem să demonstrăm pe teren și să nu dezamăgim suporterii. Sunt așteptări mari la Iași, în vară au fost multe probleme, ușor-ușor am început să ne cunoaștem, iar până la final sper să apară și rezultatele. Am încredere în echipă. Tot timpul vorbim între noi, jucătorii cu experiență, să vedem unde greșim. Am început bine cu Brașovul, dar apoi am pierdut ritmul, nu știu de ce. Sper ca de la meciul cu Steaua să venim cu un rezultat pozitiv și să putem privim încrezători spre viitor”, a menționat Tiberiu Serediuc.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *