N-am mai spus nimic în ultimele săptămâni despre baschetbalistul ieşean Vlad Cobzaru, plecat la sfârşitul anului trecut să înveţe la St.Johnsbury Academy (Vermont, SUA), iar între timp a şi terminat sezonul în Campionatul liceelor.

Finalul n-a fost însă unul fericit, deşi echipa sa s-a prezentat neînvinsă în finală. Numai că Vlad se accidentase cu două meciuri înaintea ultimului act. L-a împins un adversar pe un slam-dunk şi mi-a spus că a suferit o întindere a ligamentului dintre fibulă şi tibie. Nici n-a putut juca în semifinală, iar în finală abia alerga.

A înscris totuşi 10 puncte şi a bifat 7 recuperări, numai că ai săi colegi au cam căzut pradă emoţiilor într-o sală plină cu 3.500 spectatori! Când a ieşit Vlad de pe teren, cu 5 greşeli personale, echipa sa avea 5 puncte avans, dar fără el îi era practic imposibil să se impună. A ajuns în prelungiri, dar a pierdut la 7 puncte diferenţă după ce întreg sezonul a fost neînfrântă!

Acum Vlad merge de două ori pe săptămână la antrenamentele formaţiei de seniori AAU, unde evoluează cei mai buni jucători din statul Vermont. A participat şi la All Star Game-ul organizat pentru seniorii din Vermont, fiind nominalizat pentru „Jucătorul sezonului”. A primit însă altcineva distincţia, dar face parte din „The Dream Dozen of Vermont”.

În privinţa activităţii şcolare, Vlad n-are deloc probleme şi susţine că este implicat într-un proiect care necesită multă muncă şi timp, dar chiar şi în aceste condiţii tot găseşte 4 ore pe zi pentru a se dedica baschetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *