Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret, de la Varese (Italia), se încheie sâmbătă cu un succes de prestigiu pentru canotajul ieșean: Andrada Moroșanu a devenit campioană mondială alături de Iulia Bălăucă în barca de dublu vâsle!

Andrada Moroșanu are doar 20 de ani și este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Iași (n.r. – nu CSM Iași 2020, clubul Primăriei), unde canotorii sunt pregătiți de antrenorii Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei și Simona Napa. Până în finala de sâmbătă, Andra și Iulia au depășit cu brio calificările și semifinalele, însă au avut mult de trudit până să se vadă cu medaliile de aur în palmares. Au fost conduse aproape întreaga cursă, însă pe ultimii două sute de metri au sprintat irezistibil pentru a se impune la două secunde diferență înaintea Canadei!

Vineri, Patricia Cireș (20 de ani) a cucerit medalia de argint în barca de 4 vâsle (împreună cu Emanuela Ciotău, Cristina Drugă și Alexandra Ungureanu), echipaj coordonat de antrenorul Sorin Băhnărel, antrenor destul de necăjit după ce elevele sale au terminat pe locul al doilea cursa din calificări și au mers în recalificări. Tot pe locul al doilea s-au clasat și și-au asigurat prezența în finala pe care au condus-o în cea mai mare parte a timpului. Au fost întrecute pe ultimii metri de Olanda, la doar 58 de sutimi diferență, cu mențiunea că ambele echipaje au corectat vechiul record mondial!

CSM Iași a mai fost reprezentat la această competiție și de Manuela Lungu, care a ocupat locul al șaselea cu barca de 8+1 a României.

„Trebuie precizat că toate aceste fete au fost sprijinite și au colaborat cu CSS «Unirea» Iași. Andrada este campioană europeană de junioare la 4 vâsle, ca și Patricia, medaliată cu bronz la Mondiale ca junioară în aceeași probă. Au fost finale foarte disputate, interzise cardiacilor! Avem sportive de mare viitor, dar tare mă tem că ar putea fi ultimele lor rezultate notabile pentru CSM Iași, pentru Iași! Echipajul de 4 vâsle este cel pe scheletul căruia vom ataca prezența la Jocurile Olimpice de la Paris, iar Patricia este strocul bărcii (n.r. – căpitanul echipei). Selecția în această barcă este deschisă, iar Andrada se poate și ea oricând înscrie cu succes în cursă”, ne-a declarat Sorin Băhnărel.

Citiți și: Premieră la Iași: lansarea Noului Range Rover Sport, simbolul luxului sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *