După excelentele rezultate înregistrate de canotajul ieșean la Campionatele Mondiale pentru tineret (Under 23), în finalele de astăzi de la Varese (Italia), contând pentru Campionatele Mondiale rezervate juniorilor (Under 19), Iașul a mai avut două reprezentante, una cucerind medalia de argint, iar cealaltă ocupând locul al patrulea, așa că sportivele legitimate la CSM Iași, unde sunt pregătite de antrenorii Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei și Simona Napa, se întorc acasă cu o medalie de aur, două de argint, un loc IV și un loc VI.

V-am informat deja că Andrada Moroșanu a devenit campioană mondială în barca de dublu vâsle, că Patricia Cireș a cucerit medalia de argint în proba de 4 vâsle, coordonată chiar de Sorin Băhnărel, și că Manuela Lungu s-a clasat a șasea cu barca de 8+1 la Mondialele pentru tineret. Iată că duminică alte două canotoare de la CSM Iași, grupare aflată la nivel de canotaj într-o strânsă colaborare cu CSS „Unirea” Iași, au obținut rezultate notabile.

Amalia Azoiței a făcut parte din barca de 4 rame, alături de Isabela Boldea, Silvia Mocanu și Andreea Dinu, și a devenit vicecampioană mondială la capătul unui duel purtat cu echipajul Italiei. România a pierdut medalia de aur pentru mai puțin de o secundă, din cauza unei greșeli tehnice comise pe ultimii metri! Vicecampioană europeană și medaliată cu bronz la Mondialele pentru junioare în 2021 în barca de 8+1, Amalia ocupa locul al patrulea în primăvară, la Europene, în proba de dublu rame.

Andra Filote a ocupat locul al patrulea cu barca de 8+1, pierzând medalia pentru doar o secundă, după ce la Europene cucerea medalia de aur! 

„Sunt rezultate foarte bune, atât la tineret, cât și la junioare. Mai mult, performanțele anterioare au fost confirmate la ambele categorii de vârstă, ceea ce ne face foarte optimiști în privința viitorului acestor minunate sportive. După atât de multă muncă se gândesc acum și la premierile pe care le merită cu prisosință, sperăm să le și primească…”, ne-a declarat Sorin Băhnărel.

Citiți și: Premieră la Iași: lansarea Noului Range Rover Sport, simbolul luxului sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *