„BCR Iași Open”, programat între 1 și 7 august la Baza Sportivă Ciric, este ultimul turneu important pe zgură înainte de US Open, Grand Slam ce va debuta pe 29 august. Competiția ieșeană are statut WTA 125 (premii în valoare de 115.000 de dolari) și este precedată săptămâna aceasta de turneele de la Varșovia (zgură) și de la Praga (hard), ambele cu statut WTA 250 (premii de 251.750 de dolari), la care s-au aliniat multe dintre jucătoarele pe care le vom vedea la Iași.

Gabriela Lee-Talabă (146 WTA) și Alexandra Cadanțu-Ignatik (154 WTA) s-au înscris în calificări la Varșovia, ele confruntându-se în meciul decisiv pentru a ajunge pe tabloul principal. Câștig de cauză a avut Alexandra, cu 1-6, 6-1, 6-2, însă în primul tur a cedat cu un dublu 1-6 în compania Nadiei Podorska (211 WTA), din Argentina. Gabriela a fost norocoasă și a fost și ea admisă pe tablou, ca lucky-loser. A câștigat în primul tur cu Raluka Șerban (185 WTA), din Cipru, și a cedat onorabil în optimi, 3-6, 2-6, cu Iga Swiatek, nr. 1 mondial!

Alexandra a rămas alături de Gabriela în concursul de dublu, unde au trecut de primul tur, dar au fost eliminate în sferturi.

Ana Bogdan (108 WTA) a fost admisă direct pe tabloul principal și a trecut în primul tur cu 6-4, 7-6 (3) de favorita nr. 7, Nuria Parizzas Diaz (55 WTA), din Spania, iar în optimi a dispus, cu 6-0, 6-4, de Katerina Siniakova (86 WTA), din Republica Cehă, cu mențiunea că în setul al doilea a fost condusă cu 5-2! Vineri, în sferturi, Ana a spulberat-o cu 6-1, 6-1 pe brazilianca Laura Bigossi (27 de ani, 113 WTA), venită din calificări ca lucky-loser. Sâmbătă, în semifinale, Ana se va confrunta cu ucraineanca Katerina Baindl (28 de ani, 190 WTA), care a dispus în trei seturi de croata Petra Martic (56 WTA).

Ana Bogdan a jucat și la dublu, alături de Kristina Mladenovic (116 WTA la simplu), din Franța, dar au pierdut în sferturi, în match tie-break. La simplu, Mladenovic a cedat în trei seturi în al doilea tur la Viktoria Golubic (103 WTA), din Elveția, jucătoare care a cedat în sferturi la italianca Jasmine Paolini (58 WTA), cea care în turul secund o eliminase pe Clara Burel (131 WTA), din Franța. Golubic, Burel și Mladenovic se numără printre cele mai importante jucătoare ce vor putea fi văzute la Iași.

Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 132 WTA) ajunge pe zgura de la Iași de pe hard, de la Praga, unde însă a cedat în primul tur cu 2-6, 2-6 în fața japonezei Nao Hibino (142 WTA), venită din calificări.

Alte jucătoare ce vor atrage atenția la Iași sunt Irina Bara (125 WTA), ieșeanca Andreea Prisăcariu (22 de ani, 342 WTA), dar și Briana Szabo (16 ani, 783 WTA), o jucătoare cu o frumoasă ascensiune în acest an. Ieșeanca Ilinca Amariei și Oana Simion (Piatra Neamț) se vor confrunta sâmbătă, de la ora 09:30, miza fiind un wild-card pe tabloul principal, învinsă urmând să se alinieze de duminică în calificări, acolo unde a primit un wild-card Lavinia Tănăsie (18 ani), cea care vineri a câștigat precalificările.

Citiți și: Premieră la Iași: lansarea Noului Range Rover Sport, simbolul luxului sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *