Trupa lui Leo Grozavu se prezintă înaintea startului oficial din 2023 ca o mașină tunată, asupra căreia s-a lucrat mult pentru creșterea performanțelor. A putut-o însă testa doar prin oraș și abia așteaptă să iasă cu ea la drum lung pentru a o vedea cum se comportă, abia atunci urmând să se convingă dacă toate modificările au fost operate cu folos.

CSM Politehnica Iași va susține sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, primul meci oficial al anului, urmând să se confrunte cu CSC Șelimbăr, actuala formație a predecesorului lui Grozavu, în contul antepenultimei etape a sezonului regular din Liga 2. Formația ieșeană începe anul de pe locul 2, cu 31 de puncte, la doar două puncte diferență de liderul CSA Steaua București (grupare fără drept de promovare), în timp ce echipa oaspete, și ea fără drept de promovare, ocupă locul al doisprezecelea, cu 21 de puncte în cont.

Va fi însă primul meci al anului, iar Grozavu n-a avut ocazia să-și vadă echipa la lucru într-un ultim amical întins pe durata a nouăzeci de minute. Ultima verificare din Antalya, cu FK Sarajevo, locul 5 în Bosnia Herțegovina, a fost întreruptă după doar douăzeci de minute. Grozavu abia așteaptă să-și vadă echipa la lucru în primul joc oficial al anului, susținând că are încredere maximă în jucătorii săi și în tot ce a lucrat până acum cu ei, că lotul a fost întărit considerabil și că terenul din Copou se prezintă peste ce a avut la dispoziție în Antalya.

„A fost o perioadă lungă fără meciuri oficiale, o perioadă stresantă, cu multă uzură. Așteptăm să ne bucurăm de fotbal, de meciurile oficiale. Primul meci al anului nu va fi deloc ușor, dar abia aștept să văd cum se comportă echipa. Am mare încredere în echipa mea, ne-am întărit substanțial și mulțumesc conducerii că ne-a fost alături! Mulțumesc jucătorilor care au înțeles că au venit la Iași nu pășind înapoi, ci pentru a-și relansa carierele! Terenul din Copou este mai bun decât am avut în Turcia, nu s-a intrat deloc pe el, la Iași consider că avem un gazon dintre cele mai bune din Liga 2”, a precizat Leo Grozavu.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași nu se va putea baza la confruntarea cu echipa lui Claudiu Niculescu pe Lică, Dumitru, Istratie, dar a menționat că mai sunt câțiva fotbaliști în lot cu stări febrile, precum Cristea, care nu s-a putut pregăti și care dacă nu-și revine repede nu va putea face parte din lotul pentru sâmbătă.

Grozavu și-a propus să facă toate reglajele necesare în cele trei etape din sezonul regular pentru a tura echipa în plin pe parcursul play-off-ului.

„Avem treisprezece meciuri oficiale, fiecare jucător va avea ocazia să demonstreze că-și merită locul pe teren, nu se termină nimic după prima etapă. Va intra pe teren întotdeauna cea mai bună echipă și ea va trebui să joace ce îi cer eu și să obțină victoria. Vom vedea care ne este potențialul în cele trei etape din sezonul regular, iar jucătorii vor fi în formă maximă în play-off”, a adăugat Grozavu. 

Cătălin Itu este una din cele mai importante achiziții ale iernii și susține că mentalitatea de campion dobândită la CFR Cluj nu s-a diluat în ciuda faptului că sezonul trecut a jucat la echipa a doua a clubului ardelean. Pe vremea când cucerea campionate cu CFR era înconjurat de jucători cu experiență, el fiind cel tânăr care mai trebuia ajutat din când în când, pe când la CSM Politehnica Iași se așteaptă să-și asume mai multe responsabilități, să fie el cel care să ofere siguranță la mijlocul terenului și să împingă jocul spre poarta adversă. Îmbucurător, a precizat că asta chiar își dorește și că vrea să arate că venirea la Iași nu este deloc un pas înapoi, ci un prilej numai bun să demonstreze ce fotbal știe și poate să joace, fotbal pe care l-a etalat deja în jocurile amicale!

„Întotdeauna primul meci oficial este dificil, dar noi suntem pregătiți pentru tot restul sezonului. Va trebui să demonstrăm încă din primul joc că ne-am pregătit bine și că avem echipă bună. Va trebui să ne impunem jocul, cu un ritm ridicat, pentru a demonstra că suntem echipa care merită să promoveze. Consider că m-am integrat deja, am găsit un grup de profesioniști aici, mă simt foarte bine. Este un pas înainte pentru mine, am șansa să joc și să pot continua ce am arătat la CFR”, a menționat Cătălin Itu.

Pentru jocul cu CSC Șelimbăr, gruparea din Copou va pune bilete în vânzare în ziua meciului la trei case de bilete situate în preajma principalelor intrări în arenă, iar accesul publicului va fi permis începând cu ora 09:30.

„Mi-aș dori un stadion arhiplin, dar m-aș bucura ca suporterii să încurajeze echipa pe tot parcursul jocului și vom vedea la final ce va fi. Echipa va juca fotbal, va avea atitudine, va da totul pe teren”, a promis Leo Grozavu.

Conferința de presă organizată joi în Copou o puteți urmări mai jos.

Citiți și: Suzuki Swace a fost actualizat cu mai multă tehnologie și putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *