Trupa lui Costel Enache a câștigat miercuri și al treilea meci amical al iernii, dispunând pe Stadionul „Tineretului”, cu scorul de 4-1 (1-0), de Știința Miroslava, formație din Liga a III-a. Frick (’43), Plokhotniuk (’60), Târșa (’65) și Muratovic (’81) au înscris primele patru goluri ale disputei, oaspeții reducând din diferență prin Vlădeanu (’88), în condițiile în care linia de fundași de la CSM Poli Iași era alcătuită din juniori.

Enache a început meciul cu Axinte în poartă și cu o linie de fundași pe care n-ar fi exclus s-o vedem sezonul viitor atacând promovarea: Kouadio, Plămadă, Ungurenașu și Serediuc. La închidere au jucat Chiorean și Târșa, atacant a fost Frick, iar în spatele său au evoluat Aftanache, Asăvoaei și Mărieș. CSM Poli n-a avut mari emoții pe faza defensivă, iar Asăvoaei a ratat în minutul 6 penalty-ul obținut de Mărieș. Portarul Științei a reușit să respingă în față, dar Frick a reluat departe de poartă din poziție ideală!

CSM Poli a fost mai insistentă, dar Serediuc și Aftanache n-au găsit calea spre gol, așa cum a reușit Frick, cu un șut plasat din colțul careului.

Schimbările operate după pauză au adus un plus de forță ofensivă pentru CSM Poli. A debutat mijlocașul Muratovic, cu multă poftă de joc, dar și Tarcan, în banda stângă, atacantul ucrainean Plokhotniuk a dovedit și eficiență, nu doar dezinvoltură, iar F. Cristea și-a servit colegii cu câteva pase de manual. Firesc, tabela s-a modificat în favoarea trupei din Copou, și pe fondul schimbărilor operate în formația oaspete, iar la 4-0 și-a permis chiar să și încaseze un gol.

Pentru CSM Poli Iași au mai jucat în a doua repriză și Pop, Petrișor, Defta, Azoiței și Grigoriu.

N-au jucat deloc Brânză, Bârlădeanu – Camara, Pușcaș, Pelivan (ultimii trei cu probleme medicale), Okan, Stan, Cană, iar dintre jucătorii aflați în probe n-au fost folosiți Gal și Ad. Ilie.

Următorul meci amical al divizionarei secunde CSM Politehnica Iași este programat sâmbătă, de la ora 12:00, tot pe „Tineretului”, în compania Bucovinei Rădăuți, grupare din Liga a III-a.

Joi este așteptat în probe un alt mijlocaș lateral, englezul de origine ugandeză Alex Kiwomya (25 de ani – 1,79 metri înălțime), cu trei selecții în reprezentativa Under 19 a Angliei. Kiwomya are în palmares trofeul UEFA Youth League, cu Chelsea U19, iar cu Chelsea U21 a câștigat Premier League 21. La Iași vine după ce s-a despărțit de Bruno’s Magpies, din prima ligă a Gibraltarului. Kiwomya s-a remarcat și în atletism, la 14 ani alergând suta de metri sub 11 secunde!

Citiți și: Cel mai puternic SUV de lux din lume: Noul Aston Martin DBX707

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *