Luni, la ora 16:00, s-au încheiat înscrierile la concursul pentru ocuparea unui post de antrenor cu licență A în cadrul Academiei CSM Politehnica Iași, concurs programat miercuri sub formă de interviu și la care vor participa doi antrenori. Amândoi au apărat culorile formației ieșene, iar unul dintre ei a mai lucrat la Centrul de copii și juniori din Copou.

„Vreau să mă întorc acasă”

Dănuț Munteanu (51 de ani) consideră că a sosit momentul să se întoarcă acasă după ce acum șapte ani s-a renunțat la serviciile sale. De atunci a antrenat la Știința Miroslava – acolo el „recuperându-l” pe Ionuț Panțîru, care juca la Sighetu Marmației, și l-a propulsat spre CSM Poli Iași -, precum și la CSM Pașcani, iar în ultimii ani s-a ocupat de copii și juniori la Didi Junior și la City Iași.

„M-am înscris la concurs deoarece este o oportunitate să revin la Politehnica Iași. Politehnica Iași este casa mea și vreau ca după șapte ani să mă întorc acasă. Dacă voi fi ales voi continua să fac ce cred eu că știu mai bine. Mărturie stau jucătorii pe care de-a lungul timpului i-am promovat la seniori, precum Mihalache, Bădic, Avrămia, Chelaru sau D. Munteanu jr. Produsul final, adică jucătorii ce ajung să evolueze la seniori, recomandă un antrenor, deși eu am avut și echipe bune la Politehnica, cu care ne clasam de regulă printre primele cinci din țară”, ne-a declarat Dănuț Munteanu.

„Vreau să antrenez cât mai aproape de seniori”

Ciprian Brighiu este cu zece ani mai tânăr decât Dănuț Munteanu. Brighiu are de câțiva ani clubul Pumas, acolo unde sunt inițiați copii, dar fără a înscrie grupele în campionate.

„Ar fi pentru mine o posibilitate să avansez, să antrenez cât mai aproape de seniori. La Pumas am copii de 10-12 ani, nu am posibilitatea să merg cu ei în Elite. Vreau să se vadă mâna mea dacă voi fi eu cel ales, să pun în practică tot ce am învățat, este o ocazie să-mi demonstrez că pot mai mult”, ne-a spus Ciprian Brighiu, care în ultimii ani a cochetat cu ligile inferioare, având discuții și cu Știința Miroslava, care însă nu s-au concretizat, și care este decis să se înscrie la cursurile pentru licența PRO.

Cei doi au rămas singurii înscriși, lor nealăturându-li-se și Petre Sinescu (40 de ani), de la Steaua Magică, despre care s-a vorbit în ultimele zile că va participa la concurs.

„Mi-ar fi plăcut să colaborez cu CSM Politehnica Iași și poate că pe viitor va fi posibilă o astfel de colaborare. Deocamdată, însă, avem multe proiecte de dus la bun sfârșit la Steaua Magică, așa că nu voi participa la concursul din Copou”, ne-a declarat Petre Sinescu.

Candidații vor fi evaluați miercuri de comisia condusă de prof. Ilie Gheorghică, vicepreședintele Consiliului Director al CSM Poli Iași, comisie care va avea doi membri: Cezar Honceriu, managerul Academiei CSM Politehnica Iași, și Costel Enache, antrenorul principal al echipei ce activează în Liga 2.

Citiți și: Ce face Vlăduț Simionescu atunci când nu concurează! Prima competiție va fi abia în aprilie!

1 thought on “Doi pe un balansoar. Cine sunt candidații pentru postul de antrenor scos la concurs la Academia CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *