UPDATE Dacia Unirea Brăila – CSM Politehnica Iași 0-2 (0-1)

Florin Plămadă: „Trebuie să dăm mult mai mult pentru CSM Politehnica Iași!”

Costel Enache: „Identitatea noastră trebuie să rămână lupta!”

UPDATE: Trupa lui Costel Enache a dispus sâmbătă, la Însurăței, cu 2-0 (1-0), de Dacia Unirea Brăila într-un meci din etapa a XII-a a Ligii 2.

CSM Poli Iași a deschis scorul în minutul 38, prin Asăvoaei. Bine deschis la centrul terenului de Camara, mijlocașul a sprintat spre poarta adversă pe stânga, a intrat în careu și l-a executat pe portarul advers, Duță.

CSM Poli Iași a mai ratat în prima repriză o bună ocazie și prin Corobuță, care cam din aceeași poziție ca Asăvoaei a preferat un șut respins de Duță în locul unei pase la Camara, nemarcat în fața porții goale!

Camara a majorat diferența în minutul 75.

CSM Poli Iași a început meciul în următoarea alcătuire, schimbările fiind efectuate în actul secund: Brînză – Onea, Okan, Plămadă (căpitan), Serediuc – Chiorean (Pușcaș), Târșa (Cană) – F. Cristea (Aftanache), Asăvoaei (Stoenac), Corobuță (Pelivan) – Camara.

Etapa viitoare, CSM Poli Iași va primi sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 11:00, vizita formației Unirea Slobozia.

Situația în Copou nu este deloc comodă! Echipa a dezamăgit sâmbătă, acasă, în etapa a XI-a a Ligii 2 la înfrângerea cu 1-3 (0-2) cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu după ce runda precedentă pierdea rușinos, tot cu 1-3, în deplasare, cu Csikszereda Miercurea Ciuc și a ajuns astfel la a treia înfrângere consecutivă pentru că nu poate fi trecută cu vederea înfrângerea din Copou cu Metaloglobus București (scor 0-1)! Conducerea clubului a reacționat imediat după prestația jenantă cu Viitorul Pandurii și și-a anunțat jucătorii că vor mai primi bani doar când vor demonstra că merită! Echipa ocupă locul 13, cu douăsprezece puncte (patru victorii, dintre care trei în deplasare) din 11 meciuri!

Și antrenorul Costel Enache a menționat joi, la conferința de presă dedicată jocului de sâmbătă (ora 11:00), de la Însurăței, cu Dacia Unirea Brăila, din etapa a XII-a, că a fost o săptămână furtunoasă în Copou, cu destule discuții aprinse, dar și cu gesturi menite să readucă „încrederea și optimismul”. Nu este neapărat momentul de arătat cu degetul spre vinovații pentru parcursul modest de până acum, mai ales pe propriul teren, cu patru eșecuri din cinci meciuri, pentru că și cu ajutorul lor încă se mai poate îndrepta situația. Deși încearcă să arate că nu și-a pierdut de tot nici entuziasmul, nici optimismul, Enache se pare că încă n-a reușit să deslușească pe deplin tot ce se petrece în vestiar, săptămâna trecută vorbind și despre niște fisuri între jucători.

„A fost vâlvă săptămâna aceasta, atmosfera nu este chiar cea mai propice, dar totuși normală pentru situația în care ne aflăm. Sper să găsim bărbăția și inteligența pentru a transforma toată energia în una pozitivă care să ne readucă încrederea și optimismul. Ultimul rezultat ne-a cam cutremurat puțin. Era nevoie de un avertisment care să ne trezească. La ultimul meci a cam fost un somn general!”, a declarat Enache.

Antrenorul de la CSM Poli Iași a spus că a cam lăsat de la el săptămâna aceasta, a programat antrenamente nu foarte complicate, iar jucătorii au luat o cină împreună.

„Am încercat să ajungem în starea în care fiecare să spunem ce avem pe suflet pentru a ne putea regăsi echilibrul”, a menționat Costel Enache.

În afara lui Mihalache (sunt speranțe că de luni se va pregăti normal, cu echipa) și Pop, Enache l-a pierdut pentru jocul cu Dacia Unirea pe Stan (va efectua la București un examen RMN), joc despre care a spus că indiferent unde s-ar fi jucat trebuie câștigat!

Momentul dificil al echipei a fost marcat și de prezența la conferința de presă a căpitanului Florin Plămadă, care a punctat foarte bine câteva aspecte.

„Va fi un meci greu. Traversăm o situație delicată, nu suntem într-o formă prea bună, dar sâmbătă vom da totul pentru cele trei puncte. Ne-am conformat cu decizia conducerii referitoare la salarii, rămâne de văzut dacă va fi de bun augur. Am avut cu conducerea clubului o întâlnire bărbătească, fiecare a extras ce a trebuit din ea. Cred că a fost benefică, ne-am asumat de la început acest proiect, poate unii erau cam visători. Cum am ajuns în situația asta, tot așa trebuie să și ieșim. Trebuie să dăm mult mai mult pentru CSM Politehnica Iași”, a spus răspicat Florin Plămadă.

Enache a avut iar ultimul cuvânt. „Oricât aș încerca eu să antrenez faza ofensivă, să ne dominăm adversarii prin posesie, identitatea echipei noastre trebuie să rămână lupta. N-am văzut deloc luptă cu Viitorul Pandurii, mai ales în prima repriză, dar am convingerea că ne vom reveni”.

Citiți și: NOUL RANGE ROVER DISPUNE DE O VARIANTĂ CU ȘAPTE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *