Ieșeanul Matei Onofrei a jucat finala de simplu la un turneu ITF în Franța și a ajuns în semifinale la dublu! Doar trei antrenamente pe zgură după o lună pe hard!

Ieșeanul Matei Onofrei (15 ani), pregătit la Tenis Club Coreco de antrenoarea Carmen Țibuleac, vicecampion național anul acesta la Under 16 și sfertfinalist la Under 18, a jucat în iulie în calificări la „Concord Iași Open” 2021, cel mai important turneu ATP din România, și în august a participat la două turnee ITF J5 în Slovacia și Macedonia de Nord, urmate de un ITF J4 tot în Macedonia de Nord, la Skopje, acolo unde a fost sfertfinalist.

A trecut apoi de la zgură pe hard pentru a se impune la un turneu național în Franța, Grand Motte, și a revenit cu trei antrenamente pe zgură pentru a participa săptămâna trecută la turneul ITF J5 de la Colomiers (Franța).

Matei a fost desemnat favorit nr. 3 pe un tablou de simplu plin de jucători francezi, iar în primul tur a avut nevoie de trei seturi, 5-7, 6-4, 7-6 (8), pentru a-l elimina pe Felix Balshaw (Franța). Acomodarea cu zgura fiind realizată, l-a învins pe Noah Gauthier cu 6-2, 6-0, iar în sferturi a dispus, cu 6-1, 0-6, 6-1, de Loann Massard (Franța).

În semifinale, Onofrei conducea cu 5-1 în primul set când Leo Cohen Bacrie (Franța) a decis să se retragă, însă finala i-a aparținut în totalitate australianului  Charlie Camus, care s-a impus cu 6-4, 6-2.

„A jucat incredibil, nu am avut foarte multe opțiuni… Am încercat tot ce se putea! L-am urmărit de-a lungul turneului și nu l-am mai văzut jucând atât de bine! Chiar m-a surprins, a fost mai bun decât mine în finală. Turneul a fost foarte bun, cu o organizare de nivel challenger. La fiecare meci am avut arbitru în scaun, iar în semifinale și finală am avut copii de mingi și arbitri de linie. Nivelul jucătorilor din Franța este foarte ridicat. Ei nu prea joacă ITF-uri, ci mai mult turnee naționale, cum a fost și Grand Motte, pentru că nivelul este foarte bun. La Colomiers a fost mai degrabă un nivel J4 decât J5”, ne-a declarat Matei Onofrei.

Ieșeanul a jucat și la dublu la Colomiers, unde a făcut cuplu cu Louca Bertone (Franța), și a ajuns în semifinale. Ei au fost eliminați de perechea din care a făcut parte Balshaw și care avea să cucerească trofeul pus în joc.

Așadar, finală la simplu și semifinală la dublu pentru Matei Onofrei la Colomiers. Ieșeanul rămâne în Franța, unde începând de pe 1 noiembrie va juca tot la un ITF J5, la Blagnac.

„Îmi doresc să reușesc rezultate la fel de bune și la Blagnac și poate că mă voi reîntâlni cu australianul Camus pentru a-mi lua revanșa”, a adăugat Matei Onofrei.

Citiți și: VIITOAREA GENERAȚIE MAZDA MX-5 AR PUTEA PĂSTRA MOTORIZAREA PE BENZINĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *