Până la atractivele turnee de tenis din vară – „Concord Iași Open” (ATP Challenger 100), care va fi pentru al treilea an consecutiv cel mai important turneu ATP din România, și „BCR Iași Open” (WTA 125), aflat la debut -,  Baza Sportivă Ciric va inaugura sezonul cu prima ediție a „Iași Tennis Trophy”, competiție de categoria 2 din circuitul „Tennis Europe” și care se adresează categoriei de vârstă Under 12.

Tablourile principale de simplu vor primi câte 32 de jucători, opt locuri fiind rezervate celor care vin din calificări, meciurile din această fază fiind programate pe 22 și 23 mai. Partidele de pe tablourile principale vor debuta pe 24 mai, jucătorii fiind împărțiți în opt grupe de câte patru, unde vor juca „fiecare cu fiecare”. Cei opt câștigători, atât la băieți, cât și la fete, se vor califica în sferturi, iar competiția va continua în sistem eliminatoriu.

Patru jucători ieșeni pot fi siguri de prezența lor pe tablourile principale de simplu. La fete, unde vor fi prezente patru din primele cinci jucătoare ale României, în frunte cu nr. 1, bucureșteanca Andreea Kurta, câștigătoare în decembrie 2021 a Campionatului Național în sală și în 2022 a Selecției naționale, le vom putea vedea pe Ruxandra Maria Andrei, pregătită de antrenorul Alex Spiridonică la Vergilius Iași, și pe Alexia Ciornei, pregătită de antrenoarea Gabriela Prisacaru la Giglio Iași. În întrecerea băieților vor participa ieșenii Andrei Manolache, legitimat la CSS „Unirea” Iași, dar pregătit de Gabriela Prisacaru, și Darius Cojocariu, tot de la „Unirea”, dar pregătit de antrenoarea Carmen Țibuleac.

S-au înscris 125 de jucători din douăsprezece țări și cum la această categorie de vârstă nu există clasamente la nivel european se va ține cont la alcătuirea tablourilor principale de ierarhiile naționale. Jucătorii de pe tablourile principale de simplu se vor grupa pe perechi pentru tablourile de 16 la dublu, iar cine nu va dori să joace și dublu va fi înlocuit cu altcineva din calificări.

„Suntem în linie dreaptă cu pregătirile. Avem licență pe doi ani pentru acest concurs. Inițial ne-am gândit să aducem la Iași turneul care nu a mai putut fi organizat la Kiev, dar chiar în acea perioadă Tennis Europe (n.r. – Federația Europeană de Tenis) a emis încă o licență, pe care am luat-o noi. Țin să remarc sprijinul și sfaturile pe care le-am primit din partea domnului Andrei Oriță (n.r. – proprietarul licențelor pentru cele două turnee de care am amintit la început) pentru a ne achita și noi cu brio de responsabilitățile asumate”, ne-a declarat Mihai Andrei, directorul concursului organizat de Asociația „România Altfel”, având ca partener principal Primăria Iași.

Reamintim că ediția a III-a a „Concord Iași Open” (director de concurs va fi Andrei Pavel) se va desfășura între 11 și 17 iulie, în timp ce prima ediție a „BCR Iași Open” (director va fi Daniel Dobre) este programată între 1 și 7 august. Pentru cele două evenimente încă pot fi achiziționate abonamente ce asigură cele mai bune locuri în tribuna din spatele terenului central.

Citiți și: A patra lună consecutivă de creștere a înmatriculărilor de autoturisme noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *