Ieșeanca Ilinca Amariei (20 de ani), pregătită de antrenorul Adrian Marcu, a cucerit primul său trofeu din carieră la simplu, impunându-se la „Brașov Cup”, un ITF de 15.000 de dolari. N-a lipsit mult să-și treacă în palmares încă un trofeu la dublu, dar, alături de veterana Ioana Gașpar (39 de ani), a pierdut finala cu un dublu 4-6.

„Nu a fost deloc ușor, deoarece la start s-au prezentat jucătoare foarte bune, eu fiind abia favorita 3 pe tablou, dar am avut susținerea întregii mele echipe de la Tennis Team București și a antrenorului meu, domnul Adrian Marcu. Am fost constantă și concentrată și am reușit să mă impun”, ne-a declarat Ilinca Amariei.

Primele trei tururi au reprezentat tot atâtea victorii fără dubii în câte două seturi, cedând câte cinci game-uri în turul I și în sferturi, iar în turul al II-lea a pus capăt meciului cu un tie-break la 2.

Cel mai dificil meci din turneu a fost semifinala cu Maria Meșter. Ilinca a pierdut primul set, cu 1-6, dar și le-a adjudecat pe următoarele două cu 6-1, 6-3 și ne va explica de ce a fost atât de greu față de finala cu Alina Granwehr, din Elveția, de care a dispus cu 6-1, 6-2 în meciul cu cele mai puține game-uri cedate! 

„În semifinale a fost dificil pentru că am alunecat și am suferit o accidentare la gleznă, accidentare peste care am reușit însă să trec și să revin în meci, câștigând următoarele două seturi după ce îl pierdusem pe primul. ​Din cauza ploii, finala am avut-o în aceeași zi. Am jucat bine și am reușit să câștig astfel primul meu titlu ITF la simplu. M-a ajutat mult și publicul brașovean care este unul special, dar mai ales cei din echipa mea care m-au încurajat și susținut pe tot parcursul turneului și cărora le mulțumesc din suflet! ​Sunt recunoscătoare că am câștigat, că s-a întâmplat să fie în România și le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și mă însoțesc în această minunată experiență care este tenisul!”, a adăugat Ilinca Amariei.

Grație trofeului cucerit la Brașov, Ilinca va înregistra un salt de mai mult de o sută de locuri în ierarhia WTA și se va situa în jurul poziției 714. Săptămâna aceasta joacă la Casablanca tot un turneu ITF de 15.000 de dolari, marți calificându-se în turul al doilea.

Citiți și: 60 de ani de la lansarea clasei compacte moderne odată cu Opel Kadett A, „miracolul economic german”! Cea de-a șasea generație Opel Astra deschide o nouă eră în clasa compactă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *