Ieșeanul Vlad Ciobanu, la un pas de Campionatul European de futsal din Olanda

Arbitrul internațional Vlad Ciobanu participă săptămâna aceasta, în Malta, la un seminar de perfecționare pentru arbitrii de top de futsal (First și Elite Category) în care vor fi prezentate teme care vizează uniformizarea deciziilor arbitrilor în cadrul jocului de futsal și vor fi analizate noile amendamente și modificări ale regulamentului de joc. De asemenea, arbitrilor li se va prelucra metodologia de aplicare a sistemului de asistență video, nou introdusă în futsal la Campionatul Mondial din Lituania, care a avut loc în acest an.

Cei 46 de arbitri vor susține o serie de teste fizice și teoretice, în urma cărora vor fi selectați cei mai buni oficiali care vor fi delegați la Campionatul European de anul viitor, din Olanda. Competiția se va desfășura în perioada 19 ianuarie – 6 februarie 2022, la Amsterdam și Groningen.

„Mă bucură parcursul internațional de până acum al lui Vlad. Sunt convins că va face o figură frumoasă la cursul din Malta și avem speranțe că în viitorul apropiat va face pasul spre Elite Category. Arbitrajul ieșean are nevoie de astfel de performanțe. Sunt convins că și la fotbal, în câțiva ani, Iașul va avea reprezentanți la cel mai înalt nivel” a declarat Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași.

Vlad Ciobanu este cel mai bine cotat arbitru internațional de fotbal în sală, fiind în First Category. Recent, a fost delegat de UEFA să arbitreze la unul dintre cele mai importante turnee din Main Round-ul Champions Futsal League, performanțele sale fiind apreciate de observatorii delegați. La competiția care a avut loc în Italia au participat campioanele Rusiei (Tyumen), Kazahstanului (Kairat Almatîi), Cehiei (SK Plzen) și a țării gazdă (Italservice Pesaro).

Citiți și: SUZUKI LANSEAZĂ NOUL MODEL CELERIO PE PIAȚA DIN INDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *