Ieșeanul Matei Onofrei a jucat în finala de simplu și în semifinale la dublu la turneul sponsorizat de celebrul Pablo Andujar, favoritul nr. 1 de la „Concord Iași Open” 2020!

Trei săptămâni au trecut de când tenismenul ieșean Matei Onofrei (15 ani) juca în finala turneului ITF U18 de la Colomiers (Franța), iar la dublu ajungea în semifinale. Era destul de afectat atunci că pierduse finala cu australianul Charlie Camus, cu 2-6, 4-6, și ne spunea că speră să-și poată lua revanșa în chiar următorul turneu, cel de la Blagnac. Pentru asta însă trebuia să se și confrunte cu Camus, iar sorții i-au așezat în jumătăți de tablou diferite, așadar se puteau întâlni doar în finală!

Desemnat favorit nr. 4 la Blagnac, turneu desfășurat la Blagnac Tennis Club (pe zgură, dar în sală), Matei a trecut cu 7-5, 6-2 în primul tur de francezul Karim Bennani (14 ani), iar în optimi a dispus clar cu 6-4, 6-0 de spaniolul David De Hoyos Rodriguez (17 ani). În sferturi a întâlnit tot un spaniol, Markus Giersiepen Garcia (16 ani, favorit nr. 5), pe care l-a întrecut cu 6-2, 6-3, iar în semifinale n-a întâmpinat probleme deosebite cu francezul Clement Bergantz (15 ani): 6-3, 6-1.

Pe cealaltă parte a tabloului, australianul Camus (15 ani, favoritul nr. 1), n-a pierdut nici el nici un set pentru a ajunge în finală, ba chiar a cedat foarte puține game-uri în fiecare meci, „generozitatea” sa atingând cote maxime în semifinale, când a pierdut patru game-uri!

Finala însă părea precum cea de la Colomiers! Primul set a fost câștigat tot de Camus, tot cu 6-2, și tot australianul și l-a adjudecat și pe al doilea, și tot la o diferență de două game-uri, doar că la Blagnac a fost 7-5. Chiar dacă nu și-a putut lua revanșa, Matei n-a părut la fel de afectat ca în urmă cu trei săptămâni.

„Meciul a fost mult mai strâns și mai bun decât ultima finală a noastră. Am învățat din meciul trecut, s-a văzut asta, dar tot nu a fost destul! A fost un turneu reușit pentru mine, sunt destul de fericit că închei al doilea turneu consecutiv ITF cu o finală”, ne-a declarat Matei. 

Onofrei a făcut cuplu cu spaniolul Julian Alonso, fiind desemnați favoriți nr. 1 ai probei de dublu, și au ajuns până în semifinale, unde au pierdut cu 1-6, 1-6 în fața unui cuplu spaniol care avea să câștige la fel de clar și finala.

Turneul de la Blagnac a fost sponsorizat de celebrul Pablo Andujar (care la 35 de ani încă rezistă în prima sută mondială), favoritul nr. 1 de la „Concord Iași Open” 2020, turneu cu statut ATP Challenger 100, cel mai important turneu ATP din România și în 2021!

„L-am zărit pe Pablo Andujar doar într-o zi, parcă miercuri. La finală nu a venit”, a precizat Matei Onofrei.

Așadar, finală la simplu și semifinală la dublu în turneul ITF U18 de la Blagnac, la fel ca la Colomiers, iar următorul turneu din programul lui Matei Onofrei este unul mult mai puternic, la Saint Gregoire (indoor, hard).

Citiți și: CITROËN DONEAZĂ ȘASE VEHICULE 100% ELECTRICE UNEI INSULE DIN GRECIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *