Fostul baschetbalist Dumitru Anghel (49 de ani) a pornit o dată cu începerea anului școlar 2021/2022 un nou proiect după ce a câștigat concursul pentru un post de profesor suplinitor la Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași. El se va ocupa de formarea unei noi grupe de fetițe care vor să învețe baschet. A strâns până acum vreo cincisprezece, cu care lucrează în Sala Colegiului Național „Emil Racoviță”. Este o sală de dimensiuni mai reduse, dar are o suprafață bună de joc și dispune de patru panouri ce pentru inițiere o fac perfectă!

Mitică, așa cum îi spun toți suporterii care l-au îndrăgit pe când câștiga medalia de bronz cu Politehnica Moldrom Iași în 1998, caută în continuare fetițe nu mai mici de 7 ani, iar la o asemenea vârstă este greu de crezut că presiunea copiilor de a veni la baschet atinge cote impresionante. Decizia este la părinți, iar părinții acestor copii nu prea cred că l-au văzut jucând pe uriașul de 2,10 metri înălțime. Ar trebui să știe despre el că după ce baschetul a luat-o pe tobogan la Iași, mult mai repede decât s-ar fi cuvenit, Mitică a cucerit în 2002 titlul național cu West Petrom Arad, echipă cu care după un an devenea și vicecampion național. Ar mai trebui să știe că viitorul antrenor al fetițelor lor a servit echipa națională de seniori a României între 1996 și 2003, că a trecut pe la echipa croată Sava Rijeka și putea ajunge în Turcia, la Izmir, unde avea contractul pus pe masă, dar i s-a oferit un angajament mai avantajos în țară.

Din 2012, Dumitru Anghel și-a făcut mâna de antrenor la ACS Stars Iași, iar din prima generație i-a oferit, printre alții, pe Herghelegiu și Baciu la CSS „Unirea” Iași, cei care fac parte din lotul formației Politehnica Iași, reînființată în vară și care acum evoluează în Liga I. La ACS Stars a mai lucrat și cu fetițe, dar preponderent a instruit băieți, așa că proiectul de la „Unirea” este cu atât mai tentant. Poate ca jucător n-ar fi lăsat întotdeauna impresia unei tenacități excesive, dar ca antrenor l-am perceput ca pe unul foarte serios, care nu lasă lucrurile la întâmplare.

Va fi, fără îndoială, o provocare pentru el, tată de gemeni, să lucreze cu fetițe, să le instruiască, să le îndrume și să le așeze pe teren pentru a forma echipa care mereu să-și propună să câștige meciul următor. A jucat la un anumit nivel, a cucerit medalii, trofee, știe ce înseamnă înalta performanță nu din auzite. A lucrat cu mari antrenori, de la care a avut ce învăța, rămâne ca acum să și transmită cât mai mult din baschetul pe care-l știe, cât mai mult din rigoarea cu care este pavată calea spre panoul advers, dar mai ales din bucuria pe care ți-o poate oferi victoria când faci parte dintr-o echipă în care baschetul se joacă și cu sufletul.

Cam asta are de oferit Mitică Anghel. Cine vrea poate să-l caute nu doar la sală, ci și la 0746679088.

Citiți și: NOUL SUZUKI S-CROSS ARE UN PREȚ DE PORNIRE DE 18.550 EURO PE PIAȚA DIN ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *