Ieșeanul Cezar Crețu (20 de ani), pregătit de antrenorul Victor Hănescu, traversează o perioadă fastă. Dacă debutul de an i-a fost stricat de o accidentare care l-a ținut trei luni pe tușă, iată că finalul pare a-și lua revanșa. În octombrie, Cezar a cucerit două trofee ITF la dublu în Egipt, iar luna noiembrie l-a găsit în Antalya, tot la turnee ITF cu premii de 15.000 de euro. Ieșeanul care în vară, la a doua ediție „Concord Iași Open”, turneu cu statut Challenger 100 (premii de 88.520 de euro), cel mai important turneu ATP din România, juca în semifinale la dublu alături de Dan Tomescu a mai cucerit două trofee la dublu în Antalya, dar a jucat și două finale la simplu!

Despre prima dintre finalele la simplu v-am informat deja (ea a fost completată în acea săptămână cu semifinala la dublu alături de Nicholas Ionel), iar pe a doua am bifat-o la turneul care ar fi trebuit să se încheie duminică, dar, din cauza ploilor căzute, și-a consumat finalele abia luni. De fapt, finala la simplu cu polonezul Daniel Michalski (21 de ani, 432 ATP), favoritul nr. 2, a început duminică, dar s-a întrerupt după primul set, câștigat cu 7-6 (2) de adversarul lui Cezar.

Până atunci, Crețu eliminase în primele două tururi doi portughezi, iar în sferturi s-a întâlnit cu un alt ieșean, Bogdan Apostol (25 de ani, 633 ATP). Cu o săptămână în urmă, Cezar pierdea la Apostol tot în sferturi, cu 4-6, 5-7 (în turul precedent îl eliminase la acel turneu pe chilianul Bastian Malla, în fața căruia pierduse prima finală din noiembrie), dar de această dată Bogdan a abandonat când Crețu conducea cu 6-3, 1-0.

„Mi-am făcut bine temele după meciul pierdut la turneul precedent și am jucat foarte bine. Din păcate, Bogdan a acuzat o problemă la talpă și a fost nevoit să se retragă”, ne-a declarat Cezar Crețu.

În semifinale, Cezar a trecut de partenerul său de dublu, Alexandru Mircea Jecan, cu 6-2, 7-6 (5), iar luni a reluat meciul cu Michalski. N-a mai avut însă consistența în joc etalată duminică și a cedat și al doilea set, cu 2-6, ratând a doua ocazie a lunii de a-și trece în palmares cel mai important succes la simplu al anului.

Tot luni, după finala de simplu, Cezar a cucerit alături de Jecan trofeul la dublu. Ei au fost favoriți nr. 1 și au dominat cu autoritate turneul, cam la fel cum se întâmplase și cu o săptămână în urmă, când au avut emoții doar în finala cu Apostol/Bogdan Borza, cuplu de care au dispus cu 6-3, 5-7, 10-6.

„A fost încă un turneu bun pentru mine, care îmi dovedește că tenisul meu este calitativ și constant. Evoluțiile mele au fost foarte bune încă din primul tur, am învins jucători puternici în minimum de seturi. Am căpătat multă încredere în mine și mă bucur pentru evoluția avută”.

Grație ultimelor rezultate, Cezar Crețu se află în această săptămână la cea mai bună clasare din carieră, atât la simplu (734), cât și la dublu (522).

„Am avut trei săptămâni pline, vin o săptămână la București, pentru antrenamente și resetare mentală, după care mă întorc în Antalya pentru ultimele două turnee ale anului”, ne-a mai spus Cezar Crețu.

Citiți și: RENAULT ȘI THEARSENALE PREZINTĂ NOUL SHOWCAR ZBURĂTOR AIR4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *