Cezar Crețu a jucat finala în Antalya după ce l-a eliminat în semifinale pe principalul favorit! A salvat patru mingi de meci!

Cele două trofee la dublu cucerite în octombrie, pe hard, în Egipt, la turnee ITF de 15.000 de euro, i-au oferit un impuls ieșeanului Cezar Crețu (20 de ani) la concursul de același calibru desfășurat săptămâna trecută în Antalya. Obiectivul sportivului pregătit de antrenorul Victor Hănescu se îndrepta și spre proba de simplu, ultima finală jucată fiind în septembrie, în Serbia, pe zgură.

Cezar a revenit pe zgură în Antalya pe tabloul principal de simplu care a găzduit șase jucători români, cu precizarea că l-am socotit și pe favoritul nr. 1, Dragoș Mădăraș (24 de ani, 405 ATP), care joacă în numele Suediei. Cezar a trecut în primul tur cu 6-4, 6-0 de Gergely Madarasz (Ungaria, favorit nr. 7), iar în al doilea cu 6-4, 6-2 de Rrezart Cungu (Muntenegru). În sferturi a avut nevoie de trei seturi, 7-5, 3-6, 6-2, pentru a-l depăși pe Ilya Snitari (Republica Moldova, venit din calificări ca favorit nr. 1), dar în semifinale era așteptat de însuși Mădăraș, cel care până atunci defilase în cele trei partide susținute.

Conform așteptărilor, Mădăraș și-a adjudecat primul set, cu 6-3, însă Cezar nu s-a resemnat și a jucat din ce în ce mai bine. Și-a adjudecat actul secund cu 7-6 (2), iar în setul decisiv s-a impus cu 6-4, obținând o binemeritată calificare în finală.

„A fost un meci foarte bun din partea mea, am luptat până în ultimul moment. Am reușit să-mi mențin concentrarea stau și am salvat patru mingi de meci! Sunt bucuros de jocul reușit”, ne-a declarat Cezar Crețu.

În ultimul act, însă, Crețu a fost întrecut cu 0-6, 1-6 de chilianul Bastian Malla (25 de ani, 541 ATP, favorit nr. 4).

„A fost o săptămână solicitantă fizic și mental, probabil s-a resimțit asta în finală. Rezultatul îmi dă încredere pentru perioada ce urmează și îmi dovedește că sunt un jucător de calitate. A fost un turneu pe care l-am jucat foarte bine și mă bucur că am reușit să ajung în finală”, a adăugat Cezar.

Pe tabloul principal de simplu a mai fost prezent un ieșean, Bogdan Apostol (25 de ani, 658 ATP), cotat ca al optulea favorit. Bogdan a avut un parcurs bun, cu victorii clare în primele două tururi, dar a fost eliminat în sferturi de Malla, în trei seturi, 7-6 (7), 4-6, 3-6, fiind singurul meci în care chilianul a cedat un set! Menționăm că Malla a dispus cu 6-4, 6-4 în semifinale de favoritul nr. 2, Nicholas Ionel (19 ani, 469 ATP), românul cu cel mai vizibil progres de la „Concord Iași Open” 2021, concursul cu statut Challenger 100 (premii de 88.520 de euro) fiind cel mai important turneu ATP din România pentru al doilea an consecutiv!

Cezar Crețu a făcut pereche la dublu cu Nicholas Ionel. Având statut de favoriți nr. 2, ei au trecut de două tururi, dar au fost eliminați în semifinale de un cuplu din Rusia.

Crețu va juca și săptămâna aceasta la un nou turneu ITF de 15.000 de euro în Antalya, el urcând după finala de săptămâna trecută de pe locul 795 pe 750 în ierarhia mondială.

Citiți și: SUZUKI SE PREGĂTEȘTE DE LANSAREA CELUI MAI NOU MODEL DIN GAMA SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *