Conferință de presă destinsă, vineri, în Copou, dedicată meciului de duminică, de la ora 21:30, din deplasare, cu FCSB, din contul etapei a VI-a a Superligii. Buna dispoziție a pornit de la o glumă în privința reprezentantului vestiarului, Sergiu Buș, antrenorul Leo Grozavu intrând imediat în „joc” și parcă i-au prins bine și lui câteva momente de destindere înaintea disputei cu singura formație din campionat care a acumulat maximum de puncte și care deschide clasamentul chiar și cu un joc mai puțin disputat. Poli Iași ocupă penultimul loc al ierarhiei, cu 3 puncte, Grozavu referindu-se și la perioada mai puțin plăcută pe care o traversează formația sa, găsind deja alarmant ce s-a petrecut la ultimele două meciuri.

La ultimele două conferințe de presă, jucătorii care au fost alături de Leo Grozavu, fundașul stânga Ștefan Ștefanovici și atacantul Jakub Vojtus, n-au prins echipele de start în jocurile cu UTA Arad (0-1 în deplasare), respectiv CS Universitatea Craiova (1-4 acasă), așa că l-am întrebat din start pe Leo Grozavu: „Sergiu știe că nu joacă duminică?”. Antrenorul nu și-a ascuns mirarea și i-am redat ce am scris mai sus. „Chiar n-am știut. Și am mai și pierdut meciurile…”, a menționat antrenorul, care a dat timpul înapoi și l-a găsit pe Răzvan Tincu alături de el la ultima conferință de presă în care jucătorul a fost titular, la meciul cu Farul Constanța (3-1, în deplasare), când am consemnat singura victorie ieșeană a sezonului ce a adus singurele puncte din clasament.

Atacantul Sergiu Buș a fost jovial la câteva schimburi de replici și înaintea conferinței de presă, dar la declarațiile oficiale a dovedit aceeași dezinvoltură ca atunci când se simte în largul său pe teren și poate cel mai important aspect este acela că la Iași simte că redescoperă bucuria de a juca fotbal.

„Nu mă aștept neapărat să fiu titular cu FCSB. Am venit doar de o săptămână, dar mulțumesc pentru oportunitatea de a mă rebucura de fotbal, voi reveni rapid la forma mea! Obiectivul meu personal la Poli Iași este să mă bucur de fotbal, iar cu această bucurie vor veni și rezultatele. Mai important este obiectivul colectiv, muncim mult și ar fi păcat să nu avem rezultate bune. FCSB a pierdut, din păcate, jocul de joi, din Danemarca, desfășurat pe teren sintetic. Jucătorii ei au fost foarte concentrați pe acest joc, putem profita de această situație”, a declarat Sergiu Buș.  

„Vom vedea dacă vom ști să valorificăm avantajul pe care l-am putea avea cu FCSB”, a precizat antrenorul Leo Grozavu.

Roman, eliminat cu CS „U” Craiova, va fi suspendat, dar în rest toți jucătorii din lot sunt valizi. Kouadio nu mai intră deloc în vederile lui Grozavu, dar vor urma cât de repede și alte despărțiri, nu chiar toate întemeiate: Jankov, Celeadnic, Șerban, Marchioni, Itu, Mogoș, Hlistei, Istratie și Harrison. Pentru jocul cu FCSB ne putem aștepta ca jucători noi să prindă măcar lotul. Chiar și Belu-Iordache, aflat cel mai în urmă cu pregătirea, se pare că are șanse să efectueze deplasarea, iar în privința portarului Lung jr. o decizie finală va fi luată sâmbătă, ziua în care va fie efectuată deplasarea, Grozavu precizând că nu are ce-i reproșa portarului Ailenei, cel care a câștigat disputa cu Jankov și Celeadnic și a apărat în ultimele patru meciuri.

„Ne-am pregătit bine, dar nu trecem prin cea mai bună perioadă. Jocul ne dă speranțe, dar nu și rezultatele! La ultimul meci, n-am mai fost concentrați după minutul 60. Sper să învățăm de la joc la joc. Nu suntem disperați, clasamentul este strâns”, a menționat Grozavu.

Antrenorul de la Poli Iași nu a ascuns ce îl surprinde la echipa sa, specificând și ce anume deja este alarmant.

„Nu-mi explic timiditatea unor jucători cu experiență în unele momente ale jocului. A devenit însă deja alarmant că primim goluri pe ce am lucrat. Am insistat mai mult pe faza defensivă la antrenamente, dar tot apar greșeli. Vom continua să încercăm să atacăm, dar nu vom neglija apărarea”, a mai spus Leo Grozavu.

Seria partidelor infernale pentru Poli Iași de la începutul campionatului s-ar putea încheia duminică, 27 august, dată la care Sepsi Sf. Gheorghe va vizita Copoul, ora de disputare nefiind deocamdată stabilită, așa cum a fost deja anunțată la toate celelalte meciuri, inclusiv pentru cealaltă reprezentantă a României în play-off-ul Conference League, Farul Constanța.

Citiți și: Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași a adus în premieră în România prestigioasa competiție „Formula Student”!

1 thought on “Leo Grozavu, înaintea confruntării cu FCSB: „Jocul ne dă speranțe, dar nu și rezultatele”! Ce consideră antrenorul că a devenit deja alarmant la Poli Iași!

  1. rosu clar la olaru….bine ca cei de la VAR au avut grija sa vada un cot fara intentie la roman si nu au vrut sa vada un rosu clar la olaru care putea sa-i rupa piciorul lui bordeianu daca-l prindea cu el in pamant……..arbitraj smecheresc, hotesc…deja nu ma mai mira furturile astea contra noastra…….suntem mici de tot….n-avem pe nimeni care sa ne apere, tipam la bec……..cat priveste jocul……..cred ca a fost cel mai slab joc de pana acuma…..in loc sa crestem, jocul a aratat rau de tot si mai ales apararea………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *