Trupa lui Leo Grozavu a pierdut vineri, cu 0-1, meciul susținut în deplasare, cu UTA Arad, în deschiderea etapei a IV-a a Superligii. A primit gol încă din minutul 8, a controlat tot meciul, și-a creat câteva ocazii și multe situații favorabile, dar n-a reușit nici măcar să egaleze, semn că încă mai sunt ceva reglaje de efectuat până când evidentul potențial ofensiv va fi fructificat la maximum pentru a minimaliza efectul gafelor din apărare!

Poli Iași s-a prezentat la Arad cu trei modificări în echipă după victoria obținută etapa trecută pe terenul campioanei Farul Constanța. Două au fost operate în linia de patru fundași, stoperul guatemalez Samayoa debutând, iar fundașul stânga Șerban revenind în echipă după ce titular cu Farul a fost Ștefanovici, iar a treia consemnând debutul lui Bordeianu în fața celor patru apărători. Jatoba, Luis Phelipe și Roman au fost dispuși în spatele atacanților Gheorghiță și Vojtus, dar Poli Iași n-a mai practicat presingul nemilos din jocul cu Farul. Gheorghiță și Vojtus au încercat ei să împiedice construcția arădeană, dar destul de departe de poarta adversă, apărată de Fl. Iacob. Nu li s-a alăturat și Luis Phelipe, jucător care a evoluat destul de retras.

A fost un debut încâlcit de meci, cu echipa ieșeană care parcă încerca disperată să-și aducă aminte cum începea partitura pe care o avea de interpretat. În plin efort, fundașul dreapta Rodrigues a urcat hotărât în jumătatea adversă, a combinat cu R. Pop (Bordeianu a ajuns prea târziu pentru a-l putea bloca) și a sprintat pe lângă Șerban, stoperul Katanec i-a ieșit fără succes în întâmpinare, a pasat înapoi, pe jos, Dumitrașcu a venit de pe stânga în centru, talonat de fundașul dreapta Martac, și i-a pasat, scurt, cu călcâiul, lui Fabry, venit nemarcat din spate, care a avut timp să-și potrivească balonul pe linia de 16 metri și să șuteze plasat. Mingea a fost deviată nefericit de Samayoa, guatemalezul încercând el să repare erorile colegilor, dar care a mai avut și ghinionul să alunece de două ori în aceeași fază! Mingea a căpătat suficientă înălțime cât să-l depășească pe portarul Ailenei și să intre în plasă, dar să nu uităm că tot dintr-un șut deviat Luis Phelipe deschidea scorul cu Farul. Poate că erorile puteau fi reparate la timp dacă Fabry nu venea singur din spate, mai ales că Roman era obligat să-l vadă, fiind la doar câțiva metri de el când faza încă nu era periculoasă, și să-l marcheze cu simț de răspundere, pentru că Jatoba nu putea veni prea în centru deoarece ar fi lăsat om liber în stânga!

Poli Iași avea însă timp suficient să egaleze, important fiind că a demonstrat că avea și suficiente resurse la dispoziție. Luis Phelipe a jucat însă cam departe de poarta adversă și de aceea în minutul 15 a încercat o boltă de la peste 30 de metri, dar Fl. Iacob a respins de sub transversală! Cam toate mingile au trecut pe la talentatul brazilian, dar el a cam încetinit jocul, n-au mai fost găsite combinații de mare efect cu Roman și Jatoba. Roman a fost în bună dispoziție de joc pe faza ofensivă, dar n-au prea ajuns mingile la el, însă Poli a controlat cu suficientă autoritate disputa. UTA s-a limitat să fragmenteze jocul cât a putut, și să nu greșească decisiv. Bordeianu a reluat dezamăgitor din centru careului în urma unui corner de pe dreapta executat pe jos de Șerban, iar prima repriză s-a încheiat cu Luis Phelipe în prim-plan. El a combinat mai întâi cu Vojtus, apoi cu Gheorghiță, ambele pe spații mici, a intrat în careu și a trimis cu stângul, în diagonală, la colțul lung, mult prea convins că va înscrie, deși poate mai mult succes ar fi avut dacă ar fi finalizat la colțul scurt.

Repriza a doua a început tot cu Poli Iași la timonă și chiar în minutul 47, pe o respingere greșită a experimentatului stoper Benga, Roman a șutat bine de la 25 de metri, dar Fl. Iacob a reușit o nouă paradă! În minutul 60 au apărut și primele modificări: Hlistei a debutat în actualul sezon, luându-i locul lui Vojtus, iar Ciobanu l-a înlocuit pe discretul Jatoba.

Gheorghiță a rămas singurul atacant, Hlistei a jucat pe dreapta, iar Luis Phelipe cam pe unde a vrut. Jocul însă s-a legat greoi pentru că UTA a continuat să sufoce fotbalul, cu obstrucții evidente în jocul fără minge și cu dese faulturi la limita cartonașului galben. Șerban a irosit o lovitură liberă din poziție favorabilă, Samayoa chiar a înscris, în minutul 80, în urma unei faze fixe, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid, Mogoș a debutat și el în actualul sezon după ce l-a înlocuit pe Roman în minutul 82 și a încercat să plaseze de la 20 de metri, iar balonul n-a trecut deloc departe de poartă.

UTA a trecut rar de centrul terenului, dar Poli Iași n-a putut egala pe finalul jocului în care s-a așteptat totuși prea mult de la Luis Phelipe, deși Roman putea fi el cel care să inventeze ceva izbăvitor, iar toate ghinioanele lui Samayoa au atins punctul culminant când a primit al doilea cartonaș galben în minutul 90+6 și a fost eliminat!

Evident, Poli Iași merita măcar să egaleze, însă jocul cu UTA i-a arătat și că nu are deocamdată forța să înceapă partidele cu gol primit și că linia de fundași rămâne nesigură, dar nici nu este ajutată cum s-ar cuveni și de mijlocași.

Sursa foto: UTA / Facebook.

Citiți și: 50 de ani de utilizare a centurilor de siguranță în toate vehiculele Opel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *